09-26

Gedroomde start van seizoen in Dordrecht

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies kende een gedroomde start van het seizoen in de eerste cross van het Nederlandse seizoen in Dordrecht. Bij de mannen won Twan van den Brand, bij de vrouwen Inge van der Heijden en bij de junioren Ryan Kamp. Julia Boschker maakte het succes nog meer compleet door tweede te worden bij de vrouwen. Bart Hazekamp deed hetzelfde bij de junioren.
Van den Brand kon een tevreden balans opmaken over zijn debuut: “Ik heb de wedstrijd gecontroleerd gereden in de kopgroep. Twee ronden voor het einde ben ik eraan begonnen. In de laatste ronde maakte ik nog een schuiver maar mijn voorsprong was voldoende.”
Inge van der Heijden was uiteraard ook content: “Fijn om mijn seizoen te starten met een overwinning in Dordrecht. Ik heb de kopstart genomen en die eerste positie niet meer afgegeven. Ik ga vol vertrouwen op naar de volgende cross.” Julia Boschker deelde in de feestvreugde: “Voor mij was het de eerste wedstrijd van de ploeg. Na een iets mindere start kwam ik al snel op de derde plaats terecht. In mijn eigen tempo ging ik op weg naar de renster op plek twee. Ik kon de aansluiting maken en in het laatste stuk mijn plaats veilig stellen.”
Ryan Kamp kende ook al een veelbelovende start:  “Ik reed de gehele wedstrijd in een groep van vijf. We waren aan elkaar gewaagd. Maar in de laatste ronde reed Bart Hazekamp weg en kon ik mee. Ik kon er voor de trap voorbij en toen kon ik winnen. Ik ben blij met de overwinning.”
Bart Hazekamp vertelde: “Ik reed de hele wedstrijd op tien seconden van de kopgroep. In de laatste ronde kwam ik bij de kopgroep en reed ik naar plek twee.”
Maik van der Heijden werd dan weer derde over de landsgrenzen. Hij reed in Boulzicourt. “Na een kopstart kwam ik al snel met twee Franse renners voor plek drie te rijden. Ik wist ze op twee ronden voor het einde los te rijden en derde te worden. Ik ben blij met de vorm van dit moment.”
Dat gold minder voor Thijs van Amerongen, die reed in Illnau.. “Bij de start ging het voor geen meter. Een renner voor me kwam ten val en ik ging erover heen. Daarna liep het niet. Ik heb geen risico’s meer genomen en besloten me te richten op Slany, een Tsjechische cross die donderdag wordt verreden.”