10-08

Kamp betaalt leergeld en is vierde in Ronse

Ryan Kamp trok de lijn van de sterke beginfase van dit seizoen door in Ronse. De junior van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies stond alleen net niet op het podium, met een vierde plek. “Na een goede start ging ik als derde het veld in. We bleven van plek wisselen om die laatste podiumplaats. Ik had goede benen, alleen op technisch vlak was ik wat minder. Wat geleerd voor de volgende keer. Maar ik heb hier zeker een goed gevoel aan overgehouden en was tevreden met de uitslag.”

Bart Artz werd elfde in dezelfde wedstrijd. “Ik startte op de vierde rij, maar was goed weg. Ik ging als zeven het veld in. Heb mezelf daarmee een beetje opgeblazen, want na de eerste ronde viel ik terug. Daarna heb ik weer goed mijn eigen tempo opgepakt op een moeilijk maar leuk parcours.” Bij de junioren was Bodi del Grosso zeventiende. “Ik mocht als laatste oprijden en kende ook geen beste start. Daarna heb ik mijn eigen tempo opgezocht en kon ik rondje na rondje opschuiven.” Noah Vreeswijk werd 27e. “Ik startte goed en kwam bij de eerste vijf door. Na een val op de schuine kant viel ik terug naar de twaalfde plek.  Daarna ging het steeds minder, ik miste kracht in de benen.”

Bij de vrouwen was Inge van der Heijden negentiende. Ze repte over een iets mindere dag na afloop. “In de eerste ronde kreeg ik met kettingproblemen af te rekenen, waardoor ik als laatste weg ging. Tijdens mijn inhaalrace liep mijn ketting er nog eens af en begon ik opnieuw. Op naar Zonhoven.” Maaike de Heij had een goede start. “Daarna was het niet veel. Ik mis de macht die je op een dergelijk parcours nodig hebt. Jammer, maar hopen dat het straks beter gaat op parcoursen die mij beter liggen.” Julia Boschker was niet tevreden. “De start ging goed, maar al snel was het kaarsje uit. Technisch geen fouten gemaakt, maar de power zat er niet in.”

Koen van Helvoirt startte achteraan bij de beloften. “Ik was goed weg en kon goed volgen. In de tweede ronde verloor ik wat plekken, maar dat kon ik in de ronden daarna goed maken. Helaas schoof in de finale de tube van mijn wiel. Uiteindelijk werd ik door grote achterstand uit de wedstrijd gehaald door de jury.”

Bij de beloften was Maik van der Heijden (Destil-ZZPR.nl) achtste. “De start was goed, maar daarna ben ik terug gevallen naar plek tien. Op drie ronden voor het einde draaide het weer en kon ik weer wat plekken winnen.”

Foto: Marcel van de Meulengraaf