02-12

Kamp naar tweede plaats in Hulst

Ryan Kamp hoefde vandaag in de Vestingscross van Hulst bij de junioren alleen wereldkampioen Thomas Pidcock voor te laten gaan. De renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies werd tweede in deze nieuwe veldrit in Zeeuws-Vlaanderen. “Ik had een goede start en zat direct mee met een kopgroep van vier. In de laatste drie ronden werd de gaskraan open gedraaid en was het afzien. Ik kon opschuiven naar de tweede plek en die kon ik vast houden, ik ben super blij met dat resultaat.” Bart Hazekamp werd zevende. “Na een redelijk start kwam ik na een paar ronden op die plek te liggen. Ik had uitzicht op de nummer zes, gaf op het laatst alles om erbij te komen, maar kwam tot op twee meter. Ik ben wel super tevreden over de wedstrijd na enkele mindere weken.” Bart Artz werd negende, Koen van Helvoirt vijftiende. “Na een redelijke start kwam ik goed in mijn ritme. Met nog een ronde te gaan vloog mijn ketting eraf. Hierdoor moest ik in de laatste ronde nog vol gas geven om mijn vijftiende plek vast te houden. Tevreden over de wedstrijd ben ik wel.”

Bij de vrouwen werd Inge van der Heijden negende. Maaike de Heij kwam als 21e over de meet. “In de eerste ronde ging het nog wel goed, maar daarna zakte ik steeds verder terug. Ik had helaas vandaag geen kracht in de benen en kreeg ook nog last van mijn rug. Jammer, maar weer vooruit kijken naar volgende week. ”

Maik van der Heijden werd 22e in een gecombineerde elite/beloftenrace. “In het begin was het vooral duwen en trekken omdat ik bijna achteraan startte. Ik heb lang in een groepje van vier gereden, maar de anderen moest ik in de slotfase laten gaan. Ik ben wel tevreden over mijn uitslag tussen de profs.” Broer Bjorn van der Heijden kreeg met pech af te rekenen. “Ik viel al twee keer bijna bij de start, maar daarna klapte ik over een andere renner heen. Ik ging als laatste weer op pad, vond aansluiting bij een mooi groepje, maar reed te kort langs een spandoek, waardoor ik die deels tussen mijn derailleur kreeg. Toen was het nog ver naar de materiaalpost.”