02-19

Kamp sluit seizoen af op het podium

Ryan Kamp is de laatste weken zo goed op dreef, dat hij baalde dat hij in Oostmalle aan zijn laatste cross van het seizoen toe was. De junior van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies eindigde als tweede. “Ik startte goed rond de zevende plek. Daarna reed ik goed door het zand richting de kopgroep. Er werd heel hard gereden en de winnaar was op een gegeven moment weg gereden. Ik won de sprint voor de tweede plek. Zo sloot ik met een heel tevreden gevoel het seizoen af.”
Bij de vrouwen – waar wereldkampioene Sanne Cant won – werd Inge van der Heijden achtste. “Ik trof hier een mooie ronde die mij goed ligt. Ik ging als twaalfde het veld in en kon steeds verder opschuiven. Ik reed met twee rensters om de achtste plaats en won uiteindelijk in de sprint. Ik ben blij dat ik mijn seizoen zo af kon sluiten.” Suzanne Verhoeven werd vijftiende. “Ik was ook tevreden met deze afsluiter. Na gisteren had ik gedacht dat er niet veel meer in zou zitten, maar ik haalde steeds meer meiden in.” Koen van Helvoirt werd bij de junioren 20e. “Met de start was ik heel goed, maar ik verloor daarna enkele plekken. De laatste twee ronden kon ik de aansluiting maken en kon ik nog wat plekken winnen.” Bart Hazekamp eindigde net daarvoor als achttiende. “Na een slechte start – ze vielen voor me en ik ging erover heen – reed ik langzaam naar voren. Toen raakte ik echter een paaltje vol met mijn schouder. In de laatste ronde kon ik nog door trekken en werd ik achttiende, een plek waar ik tevreden mee ben.” Maaike de Heij werd 21e bij de vrouwen. “Na een slechte start kon ik goed opschuiven. Ik had geen superdag, maar was zeker ook niet slecht.”
Belofte Bjorn van der Heijden nam afscheid in Oostmalle van zijn veldritloopbaan. “Ik heb er echt van genoten. Ik verprutste mijn start, schoot lekker in gang richting de top vijftien, maar kwam helaas ten val. Als gevolg daarvan kwam mijn steekas langzaam los en moest ik wisselen. Maar ik heb nog een keer genoten van de cross.”