02-05

Ryan Kamp op podium in Hoogstraten

Ryan Kamp stond vandaag als derde op het podium van de juniorenwedstrijd in Hoogstraten, waar de voorlaatste manche van de Superprestige werd verreden. Alleen de Belgische winnaar Jelle Camps en Nederlands kampioen Thymen Arensman waren te sterk voor de eerstejaars junior van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. Na een goede start wist ik de leiding te nemen en een gat te slaan samen met Arensman. Maar toen de uiteindelijke winnaar er bij kwam, was het op. Ik kon nog wel mijn derde plek vasthouden. En dat op een echt crossparcours als dat van Hoogstraten. Ik ben dan ook heel tevreden met mijn derde plaats.” Bart Artz werd twaalfde. “Na een goede start zakte ik elke ronde een plekje terug. Het lopen ging erg goed, ik liep telkens een gat dicht. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd.” Bart Hazekamp legde beslag op een vijftiende stek. “Ik had een slecht dag. Mijn start was niet al te goed en ik kon niet naar voren komen. Met zware benen gaat het op een dergelijk parcours gewoon niet.” Koen van Helvoirt zat er vlak achter op een zeventiende plaats. “Ik zat lekker in mijn ritme. Maar toen maakte ik een foutje, raakte met mijn stuur in het net en verloor enkele plaatsen. Maar ik kon later wel weer wat plekken goed maken.”

Bij de vrouwen lieten Inge van der Heijden en Suzanne Verhoeven een respectievelijke 24e en 28e plek noteren. Van der Heijden rekende het zichzelf niet aan. “Na een redelijk goede start viel ik steeds verder terug. Qua kracht kom ik op zulke ploeterparcoursen gewoon te kort op de oudere rensters.” Verhoeven genoot van de modder, maar minder van haar race. “Ik had geen superdag. Het was een zware ronde. Als je dan geen goede benen hebt, valt dat gewoon op. Meer zat er gewoon niet in.”

Bij de elite kwamen Patrick van Leeuwen en Thijs van Amerongen ook al op een 24e en 28e stek uit. Van Leeuwen: “In de eerste twee ronden leek het alsof ik met de handrem erop reed. Ik kon daarna goed in mijn ritme komen en terug komen. Jammer van die eerste rondjes dus.”

Maik van der Heijden werd veertiende bij de beloften. “Ik kende een slechte wedstrijd. Ik had jammer genoeg geen goede dag en dat kun je op een dergelijk zwaar parcours niet gebruiken.”