10-01

Team presteert sterk bij SP-opener in Gieten

Opnieuw succes voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies vandaag in Gieten. Ryan Kamp wist de juniorenwedstrijd van deze Superprestige-wedstrijd op zijn naam te brengen. “Ik had veel zin in het modderige parcours. De start was goed. Vervolgens heb ik de hele wedstrijd met drie man gereden. Even werd ik verrast door deze twee ploeggenoten van Lares in de voorlaatste ronde, maar ik kon terug komen. Op de eerstvolgende helling kon ik een versnelling plaatsen en het volhouden tot het einde. Ik hield er de zege en een goed gevoel aan over.”

Bodi del Grosso werd vijftiende in deze wedstrijd. “Na een goede start ben ik naar de vijfde plek gereden in mijn thuiscross. Alleen na 2,5 ronde kwamen rugklachten opzetten. Daardoor zakte ik terug. Volgende week nieuwe kansen.”

Bart Artz was twaalfde. “Ik kende een heel goede start. Maar na een halve ronde viel ik door een eigen fout. Toen ik mijn ketting eraf reed, verloor ik weer wat plekjes. Ik kon weer wat goedmaken en werd twaalfde. Daar was ik niet echt tevreden mee.”

Bij de elite-mannen werd Patrick van Leeuwen 27e. “Ik mocht er niet veel meer van verwachten. Na ziekte heb ik even een paar weken nodig op niveau te komen. Heb er wel vertrouwen in dat het goed komt.”

Koen van Helvoirt werd bij de beloften 42. “Ik kende een vrij goede start, maar ik verloor wat plekken. Later kwam ik lekker in mijn ritme en pakte ik wat plekken terug.”

Maik van der Heijden was zesde bij de beloften. “Na een goede start heb ik de koppositie gepakt. Lang reed ik in een grote groep van voren. uiteindelijk moest ik even passen, maar ik reed weer een sterke laatste ronde. De vorm is goed.”

Inge van der Heijden kwam als veertiende over de meet bij de vrouwen. “Ik kende een redelijke start, maar kon in de eerste ronde kon ik niet goed mee. Toen ik eenmaal in mijn ritme kwam, ging het beter en schoof ik door naar plaats twaalf. Helaas verloor ik door materiaalpech nog twee plaatsen. Alsnog ben ik tevreden over de wedstrijd, want het gevoel was goed.”
Maaike de Heij werd 21e. “Ik had een goede start, maar na het eerste rondje verdween het goede gevoel en viel ik plaatsen terug. In de laatste ronden kwam ik weer in mijn ritme. Ik ben niet helemaal tevreden, maar volgende week in Ronse zijn er nieuwe kansen.”

Noah Vreeswijk werd 17e bij de junioren. “Ik kon na een goede start steeds een plek bij de beste vijftien vast houden. Uiteindelijk werd ik zeventiende. Daar ben ik tevreden over.” Luca Vreeswijk startte bij de beloften op de laatste rij. “Ik blies me iets op, want in de tweede ronde viel ik stil. Daarna kon ik telkens bij enkele renners aansluiten.”