02-04

Tevreden terug van cross in Lille

Qua klasseringen had er voor hun gevoel meer in gezeten, maar de veldrijders van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies vertrokken wel met een goed gevoel naar huis na afloop van de Krawatencross in Lille. Koen van Helvoirt kwam als eerste in actie, hij werd 20e bij de junioren. “Ik had een slechte start en was als 27e weg. Ik wist al snel wat posities goed te maken en kwam ook goed in mijn ritme. Ik heb de gehele wedstrijd alleen gereden. Jammer van die slechte start, anders had er zeker meer ingezeten. Toch hield ik een goed gevoel aan de wedstrijd over.”

Bij de vrouwen reden Suzanne Verhoeven (20e) en Maaike de Heij (23e). Verhoeven: “Ik reed zelf een foutloze wedstrijd, maar werd jammer genoeg te veel gehinderd ¬†door anderen, waardoor ik vaak met mijn voet aan de grond kwam te staan. Dit kostte me op het laatst nog een zeventiende plaats. Maar ik ben wel heel tevreden met mijn vorm.” De Heij: “Mijn eerste twee ronden waren goed. Ik kon flink opschuiven. Daarna liep het niet meer, totdat ik me in de laatste ronde kon herpakken. Ik ben niet helemaal tevreden met mijn wedstrijd, maar slecht was het ook weer niet.”

Patrick van Leeuwen werd bij de elite-mannen 22e. “Ik voelde me niet top, maar het ging ook zeker niet slecht. Ik heb lang alleen achter een groep gereden die voor de vijftiende plaats reed, maar die mannen gingen net iets te hard voor me. Het was een mooi crossrondje, waar ik met plezier heb gereden.”