Druk weekend voor team op meerdere fronten

De renners van het Orange Babies Cycling Team kwamen dit weekeinde op verschillende locaties aan het vertrek.
Zo reed Joost Brinkman (foto) op de mountainbike het districtskampioenschap noord.
“Er lag een mooi rondje in Sleen met vooral singletrack, stukjes over strand en een drop off achterin. In de startronde had ik alle beloften en elite-renners al ingehaald en vervolgens heb ik mijn voorsprong alleen maar uitgebouwd. Daarmee heb ik het DK junioren en het onofficiële DK elite en u23 gewonnen, omdat ik had gevraagd of ik daar mee mocht starten. Er deden namelijk maar twee junioren mee.” Ook David Haverdings trad aan in Sleen. “Bij de start was ik best wel hard gevallen met een paar man. We hebben anderhalve minuut stil gestaan, ik ben toen weer op gestapt en begonnen met inhalen. Bij het ingaan van de laatste ronde aangesloten bij de koploper, toen overgenomen en weg gereden. Helaas reed ik verkeerd en werd ik tweede. Jammer van het verkeerd rijden, maar nooit verwacht dat het zo goed ging.”
Ook werd er gereden in de juniorenkoers GP Ruebliland in Zwitserand. Danny van Lierop zei: “Op de eerste dag werd ik gelost uit het peloton en ben ik gefinisht in de bus. In de tweede etappe was ik al vroeg in de wedstrijd gevallen met een schaafwond en een pijnlijke kont als gevolg. In de derde etappe heb ik een goede tijdrit gereden wat resulteerde in een 69ste plek. In de laatste etappe op de top van de eerste klim moeten lossen, maar ik heb de wedstrijd wel tot een goed einde gebracht: 77e in het eindklassement en 27ste in jongerenklassement. Over het algemeen kijk ik tevreden terug.”
Jordi van Heijst reed dezelfde koers. “In de eerste etappe bij het warm fietsen was mijn fiets nog helemaal in orde. Maar toen kwam ik bij de verzetscontrole aan en kon ik opeens niet meer schakelen. Daardoor had ik een reserve fiets gekregen die voor mij behoorlijk te klein was. Het was ook een zware etappe en ik kreeg kramp in mijn linker- en rechter bovenbeen en mijn rechtervoet, waar ik ook een kleine blessure aan over heb gehouden. In de tweede etappe zat ik ook bij de zelfde valpartij als Danny waar ik behoorlijk hard was gevallen en nu ook nog veel last van heb. Ook achter het peloton geëindigd. De tijdrit die middag ging prima en daar heb ik alles gegeven. De laatste etappe was mijn lichaam helemaal op en ik loste op de eerste echte klim. Ik heb lang solo gereden en uiteindelijk ben ik in een groepje terecht gekomen waarmee ik naar de finish ben gereden. Ik werd 80e in het algemeen en 28 in het jongeren klassement. Het was wel een hele mooie ervaring.”
Tot zover de reacties van de renners van ZZPR.nl-Orange Babies, de beloften/elite van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies reden de Omloop van Valkenswaard. Maik van der Heijden zei:
“Deze wedstrijd was lastig door de vele gravelstroken die elkaar zeer snel opvolgden. Ik heb de gehele tijd goed van voren kunnen rijden in de eerste grote groep. Op de laatste gravelstrook vlak voor de finish raakte het op en daar ben ik gelost uit wat nog over was van het peloton. Ik ben zeker tevreden over de wedstrijd en ga nu met een goed gevoel richting het cross seizoen.”
Stan Godrie vult aan: “De gravel stroken lagen er mooi bij en het was leuk om op techniek zo veel relaxter rond te rijden dan de andere (weg)renners. Ik had wel twee keer een lekke band wat eigenlijk nergens op de omloop uit kwam en waardoor het dus lastig terugkomen was. De eerste keer ging nog goed, de tweede keer was op 20 kilometervoor het einde en toen kom ik niet meer terug komen om voor een prijs te rijden. Maar het gevoel was goed.”
Noah Vreeswijk wist vooraf dat uitrijden lastig zou worden. “Het heeft niet heel lang geduurd. Ik wist dat de conditie nog niet goed en lag er al snel af. Daarna heb ik nog een ronde gereden en vervolgens ben ik naar huis toe gereden.” Bart Artz vult aan: “Bij de slechtst liggende gravel strook was er in de tweede ronde een valpartij, daardoor werd er een schifting gemaakt. In eerste instantie zat ik op een gaatje van die groep. Ik heb mezelf flink dubbel gevouwen en kunnen aansluiten. De groep heeft een tijd weg gezeten, maar het draaide nooit echt goed rond. Helaas terug gepakt. De ronde erop was het voor mij gedaan. De tank was leeg. De wedstrijd kilometers mis ik. Het seizoen is net te kort” lacht hij.