Over ons

Stichting Pro Cycling Team ZZPR.nl handelend onder de naam ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team is in 2004 opgezet door Frank Groenendaal, welke zich in de jaren 80 ontpopte als een groot wielertalent met als specialisme het veldrijden. In 1989 werd hij zelfs Nederlands Kampioen.

De nadruk bij het team is in de loop der jaren meer en meer komen liggen op het begeleiden en ontwikkelen van jeugdige talenten. Een rol welke Frank Groenendaal op het lijf is geschreven. Gesteund door vele vrijwilligers, welke de begeleiding en ondersteuning bij en rondom de wedstrijden verzorgen, ontstaat een team welke zich kenmerkt door een ‘Brabantse’ sfeer waarin iedereen zich zelf helemaal thuisvoelt. Dat doet je als sporter goed en levert ook goede prestaties op. Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team is een ploeg waarin iedereen, renners en begeleiding, voor elkaar gaat.

Het team heeft hierbij altijd kunnen rekenen op hun trouwe sponsoren zoals: ZZPR.nl, HanClean, ProLease, Tricorp, Cornelissen Bouw, cycleXperience, Merida en Presentiepas. Lees hier meer over onze sponsoren.

Daarbij heeft het team een samenwerking met Orange Babies. Een Nederlandse stichting met als doelstelling  het helpen van hiv besmette vrouwen in ontwikkelingslanden. Deze stichting is nauw met het team verbonden doordat Frank in 1993 te horen heeft gekregen zelf het hiv-virus bij zich te dragen. Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team probeert met haar sportieve prestaties meer naamsbekendheid te krijgen voor de projekten van Orange Babies: www.orangebabies.nl