Renners tonen karakter in Maasvallei

Een slijtageslag vandaag in de Omloop van de Maasvallei. Slechts 47 renners brachten de wedstrijd tot een einde. Daarbij ook Steijn Willemsen (20e) en Hugo Kars (43e).

Willemsen kende een dag met ups en downs. “Na de eerste ronde kreeg ik wat last van kramp, waardoor ik moeizamer omhoog reed. In de laatste paar ronden kon ik mijn goede benen weer vinden en reed ik verder naar voren. Op de laatste klim ging ik als zesde of zevende naar boven, maar toen viel ik helaas toch weer stil met kramp. Op zicht ben ik wel tevreden met het resultaat.”

Koen van Helvoirt reed in Papendrecht op een rondje van 1,6 kilometer. Er stonden 79 renners aan het vertrek, Van Helvoirt werd 23e. “Vanaf de eerste ronde werd er hard gereden, maar ik kon goed mee komen. Ik ben dan ook tevreden over mijn wedstrijd.”

Laura van der Zwaan stond voor het eerst in lange tijd weer aan de start in een criterium, dat was eveneens in Papendrecht. “Dat viel me niet tegen” meldde ze na afloop. “Er werd aanvallend gekoerst en het tempo zat er goed in. Uiteindelijk ben ik op de veertiende plek geëindigd. Ik heb lekker gereden.”