Terugblik Maldegem: Hartog en Nomden in de top 10

Woensdag stond de veldrit van Maldegem op het programma, en ook bij deze wedstrijd waren enkele van onze renners aanwezig. Larissa Hartog en Isa Nomden reden beiden top tien bij de vrouwen, terwijl Stan Godrie bij de mannen als 19de over de streep kwam.

Woensdag 7 februari – Maldegem

Vrouwen Elite – Hartog met neus op feiten gedrukt
De midweeks veldrit van Maldegem leverde twee top tien-plaatsen op voor onze rensters. En vooral Larissa Hartog ging niet alleen naar huis met een mooie klassering, maar ook met een wijze les. Want waar je begeleiders gaan staan in de wisselzone, blijkt soms van groot belang.

Larissa (8ste): ‘Ik had een goede openingsronde maar de kopgroep ging net wat te hard en in de rondes erna werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt wat betreft energie en tijdsbesparing als je wel de juiste box keuze maakt in de wisselpost. Eerste paar keer kon ik het gat op voorganger nog dicht rijden, maar te vaak de fout gemaakt om dit te snel te willen doen. Vervolgens heb ik mijn mechaniekers van box laten wisselen en in groepje van drie gereden maar ook hen moeten laten gaan doordat het in m’n rug schoot. Uiteindelijk achtste.’

Isa (10de): ‘Niet een beste start, maar snel kunnen opschuiven. Aan het begin reed ik in een groepje rond plek 12, maar ik had een goed ritme en kon wegrijden uit het groepje naar m’n voorgangers. De laatste paar rondes gestreden voor plek 9 met een andere renster. In de laatste ronde kwam ik niet goed door een modderstuk heen en moest ik m’n tegenstander op een gaatje laten. Geprobeerd terug te rijden, maar helaas net niet gelukt. Een 10de plek voor mij waar ik tevreden mee ben.’

Mannen Elite – Godrie niet helemaal tevreden
Stan Godrie was ook van de partij in Maldegem. Na een mindere start werkte hij zich toch nog op naar de 19de positie.

Stan (19de): ‘Ik had geen goede start door een val in de zandbak. Ik kwam op plek 25 terecht . Wel nog met goede benen op het technische stuk elke ronde een plek kunnen opschuiven, tot 3 rondes voor het einde. Toen zat ik in een groepje van 3 voor plek 19 en ik heb deze strijd weten te winnen. Niet helemaal tevreden over de start, want er had iets meer ingezeten. Maar wel blij dat ik nog goed heb kunnen opschuiven’