Tegenslag in Merksplas

Vandaag reden Maik van der Heijden, Stan Godrie en Kyle Agterberg in Merksplas, waar de vierde manche van de Superprestige werd verreden en maar liefst zeventig renners de start namen.
Agterberg kwam op een 59e plek in de uitslag, nadat de pechduivel zijn pad een aantal keren kruiste. “Ik mocht vanaf de vijfde rij vertrekken op een korte startstrook. Helaas raakte ik gelijk bij een valpartij betrokken, daarbij ben ik gevallen. Ik liep schade aan de knie en een lekke tube op. Daarna ben ik in de achtervolging gegaan vanaf de laatste plaats en heb ik heel veel mensen ingehaald. Na vijf ronden door een hobbel van mijn shifter geschoten en helaas lelijk gevallen, waardoor ik een flinke steek in me hamstring kreeg waar ik lang van bij moest komen. Ik ben nooit meer in mijn ritme gekomen en moest voortijdig uit de wedstrijd. Maar de vorm is wel heel goed, dus ik kijk uit naar volgende week.”
Maik van der Heijden eindigde als 43e meer in de middenmoot. “Na een redelijke start verloor ik enkele plekken doordat ik achter een valpartij zat in de technische passage. Daarna kon ik niet heel snel een goed ritme vinden. Het was toch nog een lastige ronde omdat er voor de start nog een regenbui kwam en daardoor was het veel schuiven. Het is hopen dat het volgende week weer beter gaat.”
Stan Godrie werd 51e. “Ik had een goede start vanaf de vierde rij. Na één ronde zat nog in goede positie rond plek 20. Maar ik verloor elke ronde op de macht en in de zandbak plaatsen. Ik reed nog eens lek van achter in het begin van de wedstrijd, maar ook de benen waren er vandaag niet om voor een uitslag te kunnen rijden. Met een 51e plek als gevolg. Ik heb nog veel werk voor me om met een betere conditie aan de start te staan. Ik ga er alles aan doen om daar naartoe te werken.”