Godrie speelt lang van voren mee in Leuven

Na de Europese titelstrijd in Rosmalen op zondag en de woensdagcross in Niel was het zaterdag alweer koers voor de renners van het Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Stan Godrie nam in Leuven aan zijn derde cross in zeven dagen deel.
“Ik had een heel goede start. Het was een snel parcours met een paar steile klimmen, iets wat me goed lag. Door de snelle start zat ik heel goed mee in de beginfase van de wedstrijd. Ik kon lange tijd bij de top vijftien mee doen, maar richting het einde zakte ik heel wat plaatsen naar achteren. Ik werd uiteindelijk 31e. Maar ik ben bij met de goede start. We gaan ervoor om volgende keer nog wat langer mee te kunnen doen.”
Maik van der Heijden had in andere opzichten een zware week achter de rug. “Ik had een slechte start vanaf de vijfde rij en stond in de eerste ronde bij alle smalle doorgangen stil. Op deze snelle ronde was een achterstand ook niet gemakkelijk goed te maken. Uiteindelijk werd ik 44ste. Toch blij dat ik ben gestart na een week minder trainen doordat mijn oma is overleden.”