Agterberg dicht bij de medailles op EK veldrijden

Kyle Agterberg reed vandaag een bijzonder sterk Europees Kampioenschap voor beloften-mannen op het terrein van Autotron Rosmalen. Zijn reactie zie je en hoor je op bijgaande video.
Hugo Kars werd vijftiende. “Ik mocht als dertigste oprijden, maar had een goeie start. In de eerste ronde kwam ik als 21e door. Ik heb lang gewoon mijn eigen tempo gereden en dat was uiteindelijk goed voor een vijftiende stek.”
De pechprijs was voor Bart Artz, die ter hoogte van de finishlijn na enkele honderden meters al van zijn fiets moest. “Iemand reed in m’n achterwiel, daarbij werden vijf spaken uit de velg getrokken met nippel en al. Naar de post was het nog heel erg ver, maar ik ben niet naar het Ek gekomen om 50 meter te rijden. Dus ik heb heel dat eind gelopen. Na de eerste ronde lag ik volgens mij drie minuten achter. Daarna heb ik een goeie cross gereden ,ik benaltijd blijven gaan en heb technisch weinig fouten gemaakt . Zo kon ik nog twee man inhalen op dit snelle parcours. Ik baal echt als een stekker. Het goede gevoel is er, op naar de volgende wedstrijd. Al weet ik niet welke dat zal zijn.”