Top 20 voor Van der Heijden en Godrie op EK

Vandaag kwamen Maik van der Heijden en Stan Godrie uit op het Europees Kampioenschap veldrijden voor elite-mannen op het terrein van Autotron Rosmalen. Ze wisten allebei een plek bij de eerste twintig te behalen in een sterk veld.
Van der Heijden (20ste ) maakte een tevreden balans op. “Ik had een heel goede start vanaf de derde rij en kon de eerste ronde mooi mee aansluiten. Daarna heb ik een paar ronden net te diep moeten gaan om een goede aansluiting te houden. Toen heb ik een goed ritme kunnen vinden. Gelukkig kon ik weer dieper gaan dan de afgelopen weken dus ben ik tevreden met de wedstrijd van vandaag!”
Stan Godrie zat daar één plek voor. “Ook ik had een goede start en in het begin kon ik die plek houden. Daarna ben ik in mijn ritme gekomen en heb ik kunnen opschuiven. Het was technisch en een heel snel parkoers. Ik kon meestrijden voor plek zestien, maar de laatste ronde heb ik het moeten afleggen tegen de andere mannen in mijn groepje. Daarvoor had ik net wat teveel krachten verspeeld. Maar ik ben blij met het gevoel van vandaag. Het was wel een apart gevoel zo zonder supporters. Maar hopelijk was het op tv goed te volgen.”