Agterberg keurig zestiende in Sint-Niklaas

Kyle Agterberg wist zich vandaag door de TV-camera gevangen op het moment dat hij de finishlijn overschreed en dat betekent doorgaans en korte uitslag. Dat was inderdaad het geval. De belofte van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies eindigde op een keurige zestiende plaats in de Ethias Cross van Sint-Niklaas.

”’Het was een mooi snel rondje. Bij de start was er een grote valpartij waar ik achter zat. Gelukkig had ik niets ernstigs. Als een van de laatsten in koers ging ik verder. Maar ik heb de gehele wedstrijd mijn eigen tempo gereden en veel plekken goed kunnen maken. Ik had goeie benen vandaag, waardoor ik een mooie 16e plaats pakte. ”

Stan Godrie (foto) was ook present. “Ik had veel geluk bij de start, want kon de valpartij net ontwijken. Ik verloor wel wat plaatsen en moest nog eens wisselen want mijn derailleur stond scheef. Gedurende de rest van de wedstrijd heb ik niet mijn ritme kunnen vinden. Ik had geen beste dag en kreeg al snel last van mijn rug. En dat betekende weinig vermogen. Het is nu zaak goed te rusten en de rug te stretchen om morgen opnieuw te crossen in Oostmalle.”