Beloften rijden tussen de wereldtop elite in Scheldecross

In Antwerpen stond een kwartet renners van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies aan de start. De jonge renners Noah Vreeswijk (18) en Bart Artz (20) waren blij weer eens internationaal te kunnen koersen, maar moesten het – omdat er geen beloftenwedstrijden zijn – wel direct opnemen tegen de wereldtop, waaronder de latere winnaar en wereldkampioen Mathieu van der Poel. Er stonden circa zestig renners aan het vertrek.

Voor Vreeswijk was het geen gemakkelijke opgave in de Scheldecross. “Het had een goede start, maar na de eerste keer door de zandbak ben ik onderuit gegaan in het gras. Toen moest ik alsnog als laatste vertrekken en werd het helaas een wedstrijd om snel te vergeten.”  Hij werd 50e. Bart Artz was na een lange periode zonder wedstrijden benieuwd hoe hij ervoor stond. “Ik had een redelijk start, maar wilde niet ten koste van alles naar voren. Dat was ook goed, ik heb zo de gehele wedstrijd op mijn maximale tempo gereden. Al was dat tempo lager dan dat van de meesten. Ik merkte kortom dat ik geen wedstrijdritme heb. Ik heb genoten van het mooie parcours met veel zand en ben uiteindelijk 43e geworden.”

Ook Stan Godrie maakte zijn opwachting in Antwerpen. “Ik kende een goede start en was zo rond de 25e plek vertrokken. Het was een zwaar rondje door het vele losse zand. Technisch kon ik goed blijven rijden. Ik reed lang op plek 31 en probeerde een groepje af te houden in de laatste ronden. Zij werkten echter goed samen en ik reed me er kapot op. Ze kwamen nog voorbij en toen kon ik niet antwoorden. Ik kwam als 38e over de finishlijn.” Maik van der Heijden kreeg in de uitslag een DNF achter zijn naam. “ Ik had een heel slechte start en daarna kwam ik niet vooruit. Ik ben momenteel nogal zoekende naar waar het aan ligt, waarom het niet zo goed gaat in de wedstrijden. Het is te hopen dat het volgende week beter is.”