Godrie toont zich met snelle start in Namen

Vandaag reden de beste veldrijders van de wereld op en rond de Citadel van Namen, waar de tweede wereldbekermanche op het programma stond. Stan Godrie toonde zich nadrukkelijk in de beginfase en kon uiteindelijk goed leven met een dertigste plek.
“Ik was goed uit de startblokken vertrokken rond plek vijftien. Vervolgens zakte ik na één ronde enkele plekken terug, maar ik wist mijn eigen tempo te vinden. Ik reed rond plek 25 toen ik nog een lekke voorband kreeg. Maar vervolgens kon ik nog van de 34e naar de 30e plek in de wedstrijd rijden. Het was een snelle editie, waarbij ik me in de afdalingen en op de schuine kant echt kon gooien. Dat maakte het een mooie dag. Hierop kan ik bouwen in de drukke weken rond Kerst en Oud en Nieuw.”
Kyle Agterberg was uiteindelijk tevreden, maar het begin was niet hoopgevend. “Ik mocht op de laatste rij vertrekken, waardoor ik helaas al bij start achter een valpartij terecht ben gekomen. Daarna ben ik nooit echt lekker in mijn ritme gekomen. Ik kon mijn ‘swung’ niet vinden. Pas na 40 minuten koers kwam ik erin en kon ik nog een paar plekken goed maken. Maar dat was na 10 minuten weer klaar doordat ik eruit werd gehaald. Ik mis een beetje wedstrijdhardheid en ritme, maar ik kom eraan.” Hij werd 44e.
Maik van der Heijden zei tenslotte: “Ik was 38ste in Namen. Ik had een goede start vanaf de vijfde rij en kwam de eerste ronde goed door. Gelukkig kon ik daar nu wel weer van herstellen en ging het weer een stuk beter dan de laatste weken. Op de zware stukken kreeg ik ook weer kracht uit mijn benen. Het is te hopen dat dit weer de stijgende lijn is.”