Crosstalent Michiel Mouris naar ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team 

Michiel Mouris (16) rijdt de komende twee jaar als Junior zijn veldritten voor ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team. De tweevoudig nationaal kampioen bij de Nieuwelingen is blij met zijn overstap. ‘In Nederland is er voor een veldrijder geen betere ploeg dan deze’, aldus Mouris.

Op de weg blijft Mouris voor zijn club WV De Amstel koersen, maar vanaf komend najaar rijdt hij als eerstejaars Junior zijn veldritten voor de opleidingsploeg van Frank Groenendaal. Mouris heeft al een behoorlijke staat van dienst in het veldrijden. De afgelopen vijf jaar werd hij vier keer Nederlands kampioen (categorie 5, 6 en 2x bij de Nieuwelingen). Toen Mouris in categorie 7 reed, werd er wegens corona geen NK verreden.

Ook op de weg en op de MTB veroverde het talent uit Baambrugge al nationale titels. Zo snelde hij vorig jaar naar het goud bij het NK tijdrijden.  

Beter worden
Mouris legde zelf het eerste contact met Groenendaal en is blij dat hij nu deel uitmaakt van de ploeg die de afgelopen jaren veel crosstalenten op weg hielp naar een profcontract. ‘Tot nu toe ging ik vaak alleen met mijn vader naar de cross. Nu kom ik in een ploeg met goede begeleiding en allemaal heel goede crossers waar ik van kan leren. Ik hoop daar nog beter te worden.’

Met de komst van Mouris telt ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team ook volgende winter twee renners bij de Junioren-mannen. Afgelopen winter reden Guus van den Eijnden en Floris Haverdings vaak vooraan in de grote wedstrijden. Van den Eijnden maakt na het wegseizoen de overstap naar de beloften, Haverdings wordt tweedejaars Junior.  

Frank Groenendaal geeft met zijn ploeg al jaren talentvolle veldrijders de kans zich te ontwikkelen en in de kijker te rijden bij de grote profteams. Onder andere Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal), Puck Pieterse (Alpecin Fenix) en Inge van der Heijden (777) komen bij de ploeg van Groenendaal vandaan. En een jaar geleden maakte David Haverdings nog de stap naar de Baloise-Trek-Lions-ploeg van Sven Nys.