Terugblik Oostmalle: Van den Eijnden sluit af in stijl, pech voor Van Lierop

Zondag 26 februari werd in Oostmalle de laatste veldrit van deze winter gereden. Voor Junior Guus van den Eijnden eindigde zijn mooie seizoen, waarin hij veel podiumplaatsen pakte, in stijl met een mooie tweede plek. Stan Godrie werd bij de Elites mooi 14de. Danny van Lierop kan ook terugkijken op een mooi seizoen, maar niet op een mooie slotwedstrijd. Door pech kon hij de Sluitingsprijs van Oostmalle niet uitrijden.

Junioren – Weer podium voor Guus van den Eijnden
Guus van den Eijnden kende een uitstekende winter. Hij gaf die in Oostmalle nog meer glans door tweede te worden.

‘Ik had een goede start en ging als derde door de eerste bocht’, blikt Guus terug. ‘Al snel kregen we met 3-en een gaatje, in de tweede ronde een aanval geplaatst, maar na een halve ronde kwamen we weer met drie man samen. Daarna allemaal nog wel eens aangevallen, maar we kwamen niet van elkaar af. in de laatste ronde ging het erg hard maar nog bleven we samen. Het werd sprinten met drie en ik begon als tweede. Yordi ging het eerste aan en rond 200 meter voor de finish kwam ik tegelijk met Seppe uit het wiel, Seppe had helaas een betere sprint waardoor ik 2de werd. Uiteindelijk wel tevreden met deze mooie afsluiting van een goed seizoen.’

Elite – Godrie 14, DNF voor Van Lierop
Stan Godrie pakte in Oostmalle een knappe 14de plek. Ook een Danny van Lierop leek op weg naar een prima klassering, maar de jonge Brabander kreeg materiaalpech en moest helaas opgeven.

Stan: ‘Ik had geen beste start, maar gelukkig had ik een paar superbenen op het vliegparcours in Oostmalle. Ik kon goed opschuiven in de koers. Tot het einde technisch super gereden en zo 14e kunnen worden. Tevreden over hoe ik het seizoen heb afgesloten.’

Danny: ‘Ik had een goede start en reed de eerste rondes mee voor top 20. Halverwege de wedstrijd een foutje en toen kwam mijn ketting klem te zitten tussen mijn crank. Jammer om het seizoen zo af te sluiten.’