David Haverdings na dit seizoen naar ploeg van Sven Nys

David Haverdings maakt na deze winter een mooie transfer naar Baloise Trek Lions, de ploeg van Sven Nys.

David kent bij de Junioren een absoluut topjaar. Hij boekte dit jaar al veertien overwinningen en is al zeker van de eindoverwinning in de Wereldbeker. En dus was er veel belangstelling voor het 17-jarige talent uit Zuidlaren. Toch was blijven bij ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team ook een serieuze optie.

‘Ik heb het heel erg naar mijn zin bij deze ploeg’, vertelt David, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Orange Babies CT. ‘Ik heb er ontzettend veel geleerd. De sfeer is in de ploeg is goed en qua materiaal en begeleiding is alles heel goed geregeld. Ik ben hier absoluut gegroeid als renner. Dus ik heb veel aan de ploeg te danken en heb serieus getwijfeld of ik wel moest gaan. Maar ik voel ook dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bij de Baloise Trek Lions hoop ik mijn talenten verder te ontwikkelen. Dit voelt aan als een natuurlijke stap.’

Opleidingsploeg
David is niet het eerste talent dat via ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team de stap maakt naar een absolute topploeg. Onder andere Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal), Puck Pieterse (Alpecin Fenix) en Inge van der Heijden (777) komen bij de ploeg van teambaas Frank Groenendaal vandaan.

‘Het is prachtig voor David dat hij deze stap kan maken’, zegt Groenendaal. ‘Met ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team willen we talenten de kans geven om zich te ontwikkelen en door te groeien naar de top. We zijn blij en trots dat we een beetje hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van David. We wensen hem veel succes bij Baloise Trek Lions en blijven hem natuurlijk volgen.’