Terugblik NK – Isa Nomden en Danny van Lierop worden vierde

Zondag 9 januari streden de Elites en Beloften om de Nederlandse titels. Er stonden zes renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start. Hoe het ze verging, lees je hier.

Zowel bij de mannen als de vrouwen reden de Elites en Beloften samen. Voor de Beloften gold dat ze twee uitslagen reden. Ze werden opgenomen in de algemene uitslag van de wedstrijd en daarnaast werd er ook een apart Beloften-klassement opgemaakt.

Vrouwen
Isa Nomden – 12de (4de bij de Beloften)
‘Ik startte vanaf de tweede rij, maar ik had geen superstart. Ik kon in de eerste ronde veel rensters inhalen, maar heb mij af en toe ook een beetje aan de kant laten drukken. In de tweede ronde maakte ik een foutje en viel ik, waardoor ik weer een paar plaatsen verloor. Ik kon me weer herpakken en ik kon weer wat opschuiven. Hierna heb ik de rest van de wedstrijd op plek 12 gereden en ik ben 4de Belofte geworden. Ik ben erg blij dat het gevoel beter was dan de afgelopen wedstrijden.’

Mannen
Stan Godrie – 7de
‘Vandaag had ik een superstart. Ik kon mezelf goed laten afzien, maar had niet de superbenen om iets te forceren. Kon mijn eigen tempo rijden en uiteindelijk was dat goed voor een 7de plek. Ik ben er tevreden mee, alles eruit gehaald wat er vandaag inzat.’

Danny van Lierop – 8ste (4de bij de Beloften)
‘Ik had een goede start en kon zelfs even mee in de top 5. Daarna zakte ik een paar plekken terug, maar toch lang voor plek 6 of 7 kunnen rijden. Ik zat bij Stan, maar zijn tempo was uiteindelijk wat te hoog. Ik zakte naar de 8ste plaats en finishte ook op die positie. Daarmee werd ik vierde bij de Beloften.’

Lucas Janssen 15de (8ste bij de Beloften)
‘Ik had een goede start, maar viel in de eerste ronde waardoor ik even terug m’n ritme moest zoeken. 40 minuten met mezelf geworsteld en pas in de laatste 20 minuten begon ik echt sterk te rijden en kon ik nog wat plekken en tijd goedmaken. Uiteindelijk moet ik tevreden terugkijken met een goed laatste kwart en een 15de plek.’

Hugo Kars 16de (en 9de bij de Beloften)
‘Ik had een slechte start, waardoor ik wat te ver van achter zat en een beetje in het gedrang kwam. Ik heb geprobeerd mijn eigen wedstrijd te rijden en geprobeerd om van groepje naar groepje te rijden. Uiteindelijk 16de geworden. En 9de belofte.’

Joost Brinkman 17de (10de bij de Beloften)
‘Mijn start was redelijk slecht omdat degene voor niet snel ingeklikt raakte. Daarna in eerste ronde gelijk veel ingehaald. Een hele tijd met Hugo en Lucas gereden, maar die uiteindelijk moeten laten gaan. Tevreden met het gevoel, al had de technische kant vandaag wat beter gekund. Een 17e plek als resultaat.’