David Haverdings wint GP Destil bij junioren

David Haverdings heeft vandaag de internationale veldrit GP Destil in Moergestel gewonnen bij de junioren. Stan Godrie legde beslag op de derde plek bij de elite.
Godrie was er blij mee. ”Het was leuk om ons zo samen als ploeg te kunnen laten zien. Het was een snel maar technisch lastig parcours, maar dat maakte dat ik extra gemotiveerd was. IK kon vanaf de tweede rij een goede start maken en zo zat ik gelijk in een ideale positie. Tot ik wat schakelproblemen kreeg en plekken verloor. Ik kon weer langzaam opschuiven naar voren. Zo heb ik door een goede laatste ronde naar een derde plaats kunnen rijden. Ik ben er superblij mee en wil er de ploeg voor bedanken.”
Ook David Haverdings was zeer content. ”Het was een thuiswedstrijd voor het team en daardoor was ik gemotiveerd om te winnen. Ik wist een kopstart te nemen. Het was een snelle ronde en je kon moeilijk verschil maken. Ik had al snel door dat het in de laatste ronde moest gebeuren en ging op het juiste moment naar de kop en kon het afmaken in de sprint. Ik was dan ook erg tevreden voor vandaag.”
Hugo Kars reed deze keer dichter bij huis na zijn Zweedse uitstapje. ”Ik mocht starten vanaf de tweede rij en was meteen goed mee met de kop van de wedstrijd. Met nog twee ronden te gaan, gingen ze voorin de groep versnellen en moest ik ze helaas – met een andere jongen – laten gaan. De laatste ronde gingen we met twee man in, we reden voor een elfde plek, uiteindelijk ben ik in een sprint twaalfde geworden.”
Jordi van Heijst had niet zijn beste dag. ”Ik startte vanaf de vierde rij en was redelijk goed weg. Helaas had ik al snel in de wedstrijd weer hevige pijn in mijn rug. Hierdoor had ik helemaal geen kracht meer en liep het totaal niet meer. Ik ben ver terug gevallen en uiteindelijk 37e geworden.”
Isa Nomden toonde zich in de vrouwenwedstrijd. “Ik vond het superleuk om daar met het hele team te zijn en de sfeer was goed. Over mijn wedstrijd had ik niet zo’n goed gevoel. Soms heb je van die dagen dat het niet zo gaat als je zou willen. Vandaag was er daar één van. Een vijftiende plek voor mij. Op naar de volgende wedstrijden.”
Danny van Lierop kende een goede start. ”Door een valpartij in de eerste bocht werd ik opgehouden, maar desondanks reed ik rond plek twintig in de eerste ronde. Het tempo zat er goed in en ik zat op enkele seconden van de eerste grote groep. Mijn voorganger reed tegen een paal, waardoor ik vast kwam te zitten en tijd verloor Uiteindelijk ben ik 21e geworden.”
Lucas Janssen was ondanks een plek op de vierde rij goed weg. ”Helaas was door een val in de derde ronde weer genoodzaakt om een inhaalrace rond plek veertig te maken. Dat bracht me uiteindelijk op plek 27.”