Femke Gerritse op podium in Valkenswaard

Femke Gerritse zorgde vandaag voor een podiumplaats voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies in de nationale cross van Valkenswaard. “Ik had vandaag kopstart, maar in de eerste ronde maakte ik te veel foutjes. Daarna ging het steeds beter en zo kon ik nog veel rensters inhalen. Het gevoel was uiteindelijk erg goed, het gaat de goede kan op. Uiteindelijk werd ik tweede bij de junior-vrouwen.”
Laura van der Zwaan was minder tevreden. “Mijn start was niet goed en de benen werkten niet mee. In de eerste twee ronden kon ik redelijk mee komen, maar vervolgens stortte ik helemaal in. Op dit parcours heb ik nog nooit een lekkere wedstrijd gereden, dus ik zet deze traditie voort. Ik was vierde bij de junior-vrouwen. Maar ga met opgeheven hoofd richting volgende week.:
Koen van Helvoirt reed bij de elite/beloftenmannen. “De start was minder, maar in de eerste ronde wist ik naar plek vijf te rijden. Op dit zware rondje kwam iedereen goed op zijn plek terecht. Ik kwam uiteindelijk als zevende over de finish en daar was ik blij mee.”

Een ander deel van de ploeg reed in Koksijde een wereldbekercross. Noah Vreeswijk was niet tevreden na afloop. “Na een slechte start reed ik naar plek vijftien. Maar daarna ben ik weer helemaal terug gezakt naar plek 27”
Hugo Kars zei: “Ik heb veel moeten lopen omdat het zand er moeilijk bij lag en ik vaak deel uitmaakte van een groepje. Na twee ronden kwam ik in mijn ritme en vervolgens kon ik nog veel mensen inhalen. Uiteindelijk was ik 21e.”