Pieterse en Van der Zwaan in de kijker

Een sterke dag vandaag voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. Puck Pieterse mengde zich met succes tussen de elite-vrouwen in Hamme, waar ze tiende werd in de Flandriencross.”Mijn start was redelijk. Iets na halverwege de wedstrijd kwam ik in een groep van vier terecht die streed voor de plaatsen 10 tot en met 13. Uiteindelijk wist ik de sprint van die groep te winnen. Met die tiende plaats ben ik heel tevreden” constateerde de eerstejaars juniore.
Laura van der Zwaan won in Lieshout. “Daar lag een snel rondje. Na een lange startstrook ging ik als tweede het veld in. Later kon ik de kop overnemen om die niet meer af te staan. In de technische zone werd het verschil steeds groter. Dat leverde een mooie overwinning op vandaag.”
Ook Femke Ferritse reed in Lieshout. “Ik had kopstart, maar net voor het bos hadden drie mensen mij ingehaald. Ik kon goed de aansluiting houden, maar in het technische gedeelte maakte degene voor mij fouten, waardoor ik de aansluiting verloor met de kop. Helaas kon ik niet meer terugkomen. Maar het gevoel was goed en ik werd vierde.”
Koen van Helvoirt had gemengde gevoelens over zijn race.: Met de start was ik goed weg en al snel zat ik lekker in mijn ritme. In tegenstelling tot gisteren had ik vandaag wel de beschikking over voldoende power en zo reed ik technisch een goede wedstrijd. Ik lag na acht ronden op een mooie achtste plek. Hierna werd ik misselijk en verloor ik veel plekken en uiteindelijk kwam ik als veertiende over de streep. Ik ben zeker tevreden met mijn eerste acht ronden maar helaas kon ik de wedstrijd niet op een mooie manier afsluiten.”