Floris Haverdings gaat wegprogramma rijden bij Watersley

Floris Haverdings, één van de grote talenten van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team, gaat vanaf het voorjaar van 2023 zijn wegwedstrijden rijden in het shirt van de juniorenploeg van Watersley.

Haverdings is momenteel tweedejaars Nieuweling en rijdt zijn cyclocross- en mtb-wedstrijden voor ZZPR.nl-Orange Babies CT. Op de weg komt hij nu nog uit voor de vereniging waar hij al jaren lid is: WV De Meteoor.

‘Maar bij Watersley kan ik een mooier programma rijden’, legt Haverdings uit. ‘Het is een geweldige juniorenploeg en ik kan me daar als wielrenner goed ontwikkelen. En daar heb ik ook als veldrijder en mountainbiker profijt van.’

Want laat het duidelijk zijn: dat Haverdings voor deze sterke juniorenploeg gaat rijden, wil niet zeggen dat zijn offroad-ambities minder worden. Integendeel. ‘Nee, ik wil alles juist graag combineren. Deze zomer ga ik proberen Nederlands kampioen mountainbiken te worden en ik heb ook al weer zin in het veldritseizoen.’