Junior Guus van den Eijnden naar ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team

Frank Groenendaal heeft een nieuw crosstalent toegevoegd aan zijn ploeg. Eerstejaars Junior Guus van den Eijnden zal vanaf komend najaar zijn veldritten rijden in het shirt van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team.

De 16-jarige Van den Eijnden (rechts op foto) werd in de jeugd maar liefst vier keer Nederlands kampioen veldrijden en werd afgelopen winter als eerstejaars Junior nog knap tweede op het NK, achter toptalent David Haverdings.

Op de weg zal de Brabander bij Wielervereniging Schijndel blijven rijden, maar het wielrennen staat voor de ambitieuze crosser in dienst van het veldrijden. ‘Veldrijden heeft mijn prioriteit’, vertelt Van den Eijnden. ‘Ik ben heel blij dat ik bij deze ploeg mag rijden. Ik ken het team al langer en ik hoop dankzij de begeleiding bij trainingen en wedstrijden weer een mooie stap te zetten.’

Met de komst van Van den Eijnden telt ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team nu twee renners in de Juniorencategorie. Afgelopen winter maakte ook Floris Haverdings (het jongere broertje van David) de overstap naar de ploeg van Frank Groenendaal, die al jaren talentvolle veldrijders de kans biedt zich te ontwikkelen en in de kijker te rijden bij de grote profteams. Onder andere Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal), Puck Pieterse (Alpecin Fenix) en Inge van der Heijden (777) komen bij de ploeg van Groenendaal vandaan. En heel recent maakte David Haverdings nog de stap naar de Baloise-Trek-Lions-ploeg van Sven Nys.