Floris Haverdings naar ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team

Toptalent David Haverdings krijgt bij ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team gezelschap van zijn broertje. De 15-jarige Floris Haverdings (tweedejaars Nieuweling) treedt per 1 januari toe tot de ploeg van teambaas Frank Groenendaal.

David Haverdings (17) is dit seizoen de grote man bij de Junioren. Dit seizoen verscheen hij elf keer aan de start van een veldrit, acht keer kwam de Drent juichend over de finish. Intussen timmert zijn jongere broer Floris Haverdings bij de Nieuwelingen ook behoorlijk aan de weg.

De nummer 2 van het laatste Nederlands kampioenschap veldrijden voor jeugd (categorie 7) reed dit seizoen al heel wat fraaie uitslagen. Zo won hij onder andere de crossen van Heerde, Oisterwijk en Hoogeveen en stond hij op het podium in Gieten en Koksijde.

Opleidingsploeg
Voor Frank Groenendaal reden genoeg om Haverdings op te nemen in zijn ploeg, die al jaren talentvolle veldrijders de kans biedt zich te ontwikkelen en in de kijker te rijden bij de grote profteams. Onder andere Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal), Puck Pieterse (Alpecin Fenix) en Inge van der Heijden (777) komen bij de ploeg van Groenendaal vandaan. En nu gaat dus ook Floris Haverdings de offroad-disciplines (veldrijden en MTB) voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team rijden.

‘Ik hoefde niet lang na te denken toen ik deze kans kreeg’, vertelt Floris. ‘Omdat David al bij de ploeg zit, weet ik hoe goed het daar is geregeld qua begeleiding en training. Dat is echt van topniveau. En ook de sfeer in het team is heel goed. Ik weet zeker dat ik me hier verder kan ontwikkelen.’