Dubbele winst voor ZZPR.nl-Orange Babies CT in Leiden

ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team beleefde zondag in Leiden een geweldige dag. Er werd zowel bij de vrouwen (Isa Nomden) als de mannen (Lucas Janssen) gewonnen.

Vrouwen – Isa Nomden oppermachtig
Bij de vrouwen stond er zondag geen maat op Isa. Al in de eerste ronde ging ze er vandoor en soleerde op machtige wijze naar de overwinning. ‘Het was een superleuk technisch en modderig parcours’, aldus Isa. ‘Ik had een prima start en ging als 3de door de eerste bocht. Bij de tweede bocht ben ik op kop gaan rijden en ik heb die positie de rest van de wedstrijd vast kunnen houden. Ik ben erg blij met mijn overwinning.’

Mannen – Lucas Janssen boekt fraaie zege, Jordi van Heijst vierde
Vooral dankzij een uitstekende tweede helft van de wedstrijd reed Lucas in Leiden naar een mooie overwinning. ‘Het was een zwaar, lang en lastig rondje’, zegt Lucas. ‘We moesten heel veel lopen en ik kon niet echt mijn power kwijt. Ik had een goede start en kon als tweede de eerste ronden afronden, op een klein gaatje van de koploper. Ik maakte de eerste helft van de koers erg veel fouten en valpartijen, waardoor ik niet echt lekker in m’n ritme kwam. Maar halfweg koers kwam ik er steeds beter in, begon ik vaker te kiezen voor lopen en kon ik op deze manier de leiding pakken en afstand nemen. Vanaf dat moment bleef ik vrijwel foutloos, waardoor ik de cross kon winnen.’

Ook Jordi van Heijst streed mee om een podiumplek, maar de 18-jarige Brabander moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.
‘Ik had een goede start en reed meteen van voren’, aldus Jordi. ‘Maar helaas was ik heel erg aan het glijden en had ik voor m’n gevoel geen grip vandaag. Helaas teruggezakt tot de 4de plek. Ik ben niet tevreden over vandaag.’

Afgelopen zaterdag stond David Haverdings ook op het podium. Hij werd tweede in het Belgische Boom.