Genieten van sfeer en prestaties in Hulst

Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team kende nog een druk weekeinde met veldritten in Hulst (zondag) en Middelkerke (zaterdag).

Ryan Kamp maakte nog kans op de eindzege in de Superprestige, maar moest in Middelkerke uiteindelijk Tomas Kopecky voor laten gaan in de eindstand.  “Ik kende nog een goede start, maar na een halve ronde maakte ik een domme fout waardoor ik veel plekken verloor. Na een goed tweede deel van de wedstrijd nog achtste geworden, maar dat was helaas niet genoeg voor de eindwinst in de Superprestige. Maar tweede worden is ook mooi.” In Hulst werd de Nederlands juniorenkampioen vierde. “Opnieuw een goede start, maar ik had de banden iets te hard staan, waardoor ik moest wisselen. Helaas reed ik een paar ronden later nog lek en in de laatste ronde ging ik hard onderuit. Ik werd vierde, maar ben tegelijkertijd heel blij dat ik me aan het einde van het seizoen nog zo goed voel.”

Bart Artz (foto) werd vijfde in Hulst. “Op een fantastisch mooi parcours in Hulst was het de eerste ronde een kwestie van verkennen. Bij het inrijden was het nog bevroren, maar het dooide en de ondergrond werd dus snel modderiger. Hierdoor werd het erg glad. Maar ik kon een goede wedstrijd rijden en een mooie vijfde plek behalen.”

Koen van Helvoirt stond als jonge belofte tussen de elitetoppers vandaag in Hulst. “In totaal stonden er 73 renners ingeschreven. Ik startte achteraan, maar kon toch wat plekken opschuiven. In de tweede ronde maakte ik echter een schuiver, waardoor ik vast kwam te zitten in het net. Hierdoor verloor ik veel plekken en veel tijd. Eenmaal terug op de fiets heb ik mijn eigen tempo gereden. Ik kon nog heel wat renners inhalen en werd uiteindelijk veertigste. Ik ben dik tevreden met mijn wedstrijd.”

Patrick van Leeuwen keek terug op een goed weekend met een 29e plek in Middelkerke en een 33e stek in Hulst. “In Middelkerke reed ik een goede koers en eindigde ik binnen de ronde van Van der Poel. Dat is al iets tegenwoordig. Vandaag heerste er een fantastische sfeer in Hulst. Het ging bij mij een beetje moeizaam, maar ik heb er wel van genoten.”

Thijs van Amerongen werd 36e in Hulst. “Ik heb twee mooie crossen gehad dit weekend. Zeker vandaag was het genieten van het publiek en het parcours. Al leek het fysiek nergens meer op, ik hield er toch een goed gevoel aan over. Het einde is in zicht.”

Inge van der Heijden realiseerde een achtste stek bij de vrouwen. “Ik had een goede start, maar werd helaas door iemand onderuit gereden. Zo kon ik van achteruit weer gaan achtervolgen. Ik ben tevreden met mijn klassering, al blijft het balen van die start.”

Julia Boschker reed haar laatste wedstrijd van het jaar in Zeeland. “Ik had een redelijke start en kon snel wat opschuiven. Nadat ik een paar foutjes maakte, kwam ik op mijn plek te zitten. Fijn om het seizoen zo redelijk goed af te kunnen sluiten.”