Team sluit af in stijl in Oostmalle

Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team eindigde het seizoen in stijl. Ryan Kamp pikte weer een podiumplaats mee en Inge van der Heijden werd zesde bij de elite-vrouwen.

Kamp showde zijn kampioenstrui weer nadrukkelijk in de sluitingscross van Oostmalle. “Ik had een goede start en kwam alleen vooruit met Noah Vreeswijk. Nadat ik doortrok, kwam ik anderhalve ronde alleen op kop te rijden. Toen kwamen ze terug en ging ik over de kop. Maar ik kon toch nog tweede worden. Een mooie afsluiting in het rood-wit-blauw.”

Noah Vreeswijk was vandaag dus snel vertrokken. “Daarna heb ik mijn eigen tempo gekozen en ben ik naar een mooie twaalfde plek gereden. Daar was ik heel tevreden mee.”

Ook Bart Artz liet zich opmerken. “Ik was goed weg. Maar op dit snelle parcours reed de top 3 weg. Ik kon het hoge tempo van hen niet volgen, maar behaalde wel een mooie negende plek.”

Inge van der Heijden streed voor goed mee in de wedstrijd voor elite-vrouwen. “Ik had een heel goede start. Daarna zakte ik iets terug en moest ik de aansluiting met de koplopers laten gaan. In de laatste ronde streed ik met Ellen van Loy voor de vijfde plek. Helaas verloor ik dat duel, maar ik ben ontzettend blij om met een zesde plek mijn seizoen af te kunnen sluiten.”

Femke Gerritse moest vanaf de laatste rij starten. “De eerste paar ronden gingen goed, maar toen verloor ik de scherpte en maakte ik veel fouten. Dat zorgde helaas voor een minder resultaat vandaag.”

Koen van Helvoirt kwam uit bij de beloften. “Ik had een redelijke start en kwam in een groepje terecht, waar ik goed mee kon komen. Door een fout van een renner voor me verloor ik echter de aansluiting. Ik ben op mijn eigen tempo doorgereden en uiteindelijk 33e geworden. Ik ben tevreden met deze afsluiter van een mooi crossseizoen.”