Guus van den Eijnden begint ijzersterk aan nieuw veldritseizoen

Guus van den Eijnden en Floris Haverdings, de twee junioren van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team, zijn dit weekend in Duitsland begonnen aan hun veldritseizoen. Met name Guus begon fantastisch. Zaterdag pakte hij een mooie tweede plaats in Lützelbach en een dag later kwam hij in Bensheim als eerste over de streep.

Eerstejaars junior Floris moest zaterdag in Lützelbach achteraan starten, maar werkte zich knap naar voren en werd negende. Een dag later moest hij de Grote Prijs van Bensheim door materiaalpech helaas vroegtijdig staken.

Guus: ‘Zaterdag stond ik op de eerste rij en we reden eigenlijk al in de eerste ronde met een groepje van vijf weg. Na een paar rondes moesten er twee man lossen en waren we nog met drie. Toen kreeg ik wat problemen met schakelen waardoor ik van fiets moest wisselen. Ik lag daarna derde, maar heb de nummer twee nog kunnen inhalen en kwam tot op 8 seconden van de winnaar.’

‘Zondag in Bensheim ging het nog beter. In de eerste ronde ben ik meteen op kop gaan rijden en ik sloeg meteen een gaatje van 5 seconden. Ik ben toen gewoon op mijn eigen tempo door blijven gaan en heb de hele wedstrijd solo op kop gereden. Een mooie eerste overwinning!’

Floris: ‘Ik moest zaterdag helemaal achteraan starten en eigenlijk de hele wedstrijd alleen maar ingehaald, wat resulteerde in een 9e plaats. Dat betekende ook meteen mijn eerste UCI-punten.’

‘Dankzij mijn goede wedstrijd van zaterdag mocht ik zondag in Bensheim vanaf de vierde rij starten. Ik startte goed en na de eerste bocht zat ik al bij de eerste tien. Ik schoof mooi op naar de vijfde plek, maar helaas kreeg ik tot twee keer toe materiaalpech, wat resulteerde in een DNF. Erg jammer, maar ik ben wel tevreden hoe het dit weekend ging. Ik heb gemerkt dat ik mee kan doen voor de top tien. Op naar volgende week!’