Terugblik Mechelen en Kruibeke: Fraaie ereplaatsen en een mooie vermelding op tv

Het veldritseizoen is weer begonnen en dus kwamen er dit weekend weer heel wat renners van Orange Babies Cycling Team in actie. En niet zonder succes. Een terugblik van een sterk weekend in Mechelen en Kruibeke.

Zaterdag 17 september – Mechelen (Zuid-Limburg)

Junioren
Bij de Junioren stond Orange Babies CT met twee man aan het vertrek: Guus van den Eijnden en Floris Haverdings. Het duo had een week eerder in Duitsland al mooie dingen laten zien en ook in Zuid-Limburg waren ze weer van voren te vinden.

Guus pakte net als vorige week een prachtige podiumplaats. Hij werd tweede achter de Belg Yordi Corsus. Floris kwam in het veld van ruim 70 crossers knap als zevende over de streep.

Elite
Ook bij de Elite Mannen was Orange Babies Cycling Team met twee man vertegenwoordigd: Stan Godrie en Danny van Lierop. En ook zij eindigden beiden in de top tien. Godrie werd vijfde in de door Pim Ronhaar gewonnen wedstrijd. Van Lierop werd negende.

Stan: ‘Ik had een goede start en vond het parcours leuk en technisch. De regen tijdens de wedstrijd veranderde het in een glijfestijn. Ik kon achter Pim Ronhaar lang voor het podium strijden. Het ging de eerste helft super en zat er heerlijk in. Blij dat het cross seizoen weer begonnen is. De laatste 3 rondes heb ik nog 2 plaatsen moeten afgeven doordat het beste er wat vanaf was. Helaas naast het podium gegrepen maar mooi kunnen strijden.’

Danny: ‘Ik had een redelijke start en in de eerste halve ronde opgeschoven naar plek 6. Toen ging ik helaas onderuit op een heuveltje. In de daaropvolgende ronden maakte ik wat foutjes en viel ik nog een keer. In de tweede helft een beter ritme gevonden en een paar goede rondes gereden, waardoor ik negende werd.’

Zondag 18 september – Kruibeke

Danny van Lierop startte zondag ook in het Belgische Kruibeke. En dat was niet te missen voor iedereen die de koers op tv volgde. In de sterk bezette cross nam Danny in de eerste ronde brutaal de leiding en reed een tijdje op kop, en in beeld.

Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij de commentatoren van Eurosport, die Danny complimenten gaven voor zijn opvallende optreden. Maar toen namen grote namen als Michael Vanthourenhout, Eli Yserbyt, Laurens Sweeck en Lars van der Haar de koers weer in handen en zakte Danny terug, om uiteindelijk op een meer dan verdienstelijke 22ste plek te eindigen.

Danny: ‘Door een bui vlak voor de wedstrijd werd de ronde ineens heel anders. Ik had een goede start en reed zelfs even op kop. Maar op de eerste schuine kant had ik een slechte passage en daardoor meteen veel plekken verloren. Daarna niet echt goede benen en rond plek 24 komen te liggen. In de laatste rondes een beter gevoel en uiteindelijk 22ste geworden.’