Haverdings naar de winst in Spaarnwoude

Een mooie zege voor David Haverdings zondag bij de 3 Nations Cup MTB-wedstrijd in Spaarnwoude. In een sprint met zijn laatst overgebleven tegenstander trok de renner van ZZPR.nl-Orange Babies de zege bij de junioren naar zich toe. “Ik had een goede start en zat er gelijk bij. Ik hield een heel sterk gevoel in de wedstrijd en heb het op het eind af kunnen maken. Ik ben super blij met deze overwinning als eerstejaars” liet hij weten. Ook Joost Brinkman kwam aan het vertrek in deze wedstrijd. “Ik had een goede start en zat rond de eerste 5/6 toen de renner voor me een stuurfout maakte en tegen een boom reed. Hierdoor heb ik tijd verloren net als iedereen achter me. Daarna heb ik de achtervolging ingezet. Toen ik er bijna weer was, schoot mijn ketting van mijn voorblad af, en het duurde even om hem er weer op te krijgen. Ik heb rond plek 15/20 kunnen beginnen aan een inhaalrace en kon uiteindelijk nog zevende worden. Ik ben heel tevreden over mijn gevoel en waardes in deze wedstrijd. Op naar volgende week in Beringen met hopelijk wat meer geluk.”
Danny van Lierop reed een criterium op de weg. ”Ik reed een koers in Biesmeree. Na 30 kilometer ben ik uit het peloton weggereden en uiteindelijk in de winnende kopgroep terecht gekomen. Maar ik viel in de finale en kreeg last van kramp, daardoor heb ik helaas niet kunnen finishen.” Ook Jordi van Heijst reed er. ” Ik voelde al redelijk snel dat mijn vorm nog niet goed genoeg is. Ik heb flink afgezien en moest na ongeveer zeven ronden het peloton van nog maar ongeveer vijftien man laten gaan. Ik was helemaal verzuurd en had last van wat kramp in mijn voet. Uiteindelijk ben ik met nog ongeveer drie ronden te gaan in ‘niemandsland’ terecht gekomen. Maar ik ben uiteindelijk wel gefinisht,”