Van der Heijden sluit seizoen af in stijl

De laatste cross van het jaar vond traditiegetrouw plaats in Oostmalle. Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl sloot het seizoen op gedroomde wijze af met winst voor Maik van der Heijden in de beloftencross. Oud-renner Ryan Kamp ging als derde mee het podium op. “We wisten al snel met drie renners weg te rijden, maar na twee ronden ontstond vooraan een groep van ongeveer tien renners. Na een aanval van Niels Vandeputte wisten we samen weg te rijden. Met een solo van 2,5 ronde wist ik het af te maken. Mooi om het seizoen te beginnen én te eindigen met winst.”


Ook de renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies kwamen in actief. Koen van Helvoirt vertelde: “Ik startte vanaf rij vijf en was best goed weg. Ik zat goed in mijn ritme en maakte in het zand geen fouten. Uiteindelijk won ik de sprint voor de 27e plek.”
Noah Vreeswijk werd tiende. “Ik ging als tweede het veld in, maar verloor steeds meer plekken.”
Hugo Kars: “Ik kende een slechte start en moest lopen in de eerste zandstrook. Daarna kon ik opschuiven en zo werd ik vijftiende.”
Laura van der Zwaan kwam bij de vrouwen uit. “Ik startte weer vanaf de laatste startrij, maar omdat het een lange start was, kon ik nog wat plaatsen opschuiven. Aangemoedigd door heel veel mensen heb ik een lekkere laatste cross gereden. De zandstroken liepen lekker en ik wist beslag te leggen op een mooie 25e plek.”