Sterke dag in Vestingscross Hulst

Het seizoen zit er bijna op, maar de successen van de veldritteams houden aan. Zo tekende Maik van der Heijden van Destil-Parkhotel-ZZPR.nl vandaag voor een derde plaats in de veldrit in Hulst.
“Ik pakte de kopstart en al snel reden we met drie man weg van de concurrentie. Al snel reed Rouiller weg en kwam ik voor de tweede plek te rijden. Uiteindelijk werd ik derde, maar daar ben ik zeer tevreden mee.”
Ook de renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies lieten zich opmerken.¬†Zo was Bart Artz achtste bij de beloften. Een dag eerder reed hij ook al in Middelkerke. “In Middelkerke was het parcours droog, behalve bij de materiaalpost. Daar was het lopen, maar dat ging me goed af. Ik heb een goede koers gereden op dit mooie parcours. Daar werd ik 36e tussen de elite en beloften. Ook het parcours in Hulst was super. Ik had geen goede start, maar kon wel goed opschuiven. Vervolgens bleef ik goed geconcentreerd, waardoor ik steeds verder naar voren kwam. Een goede wedstrijd resulteerde in een achtste plek, ik ben erg tevreden over dit weekend.”
Koen van Helvoirt was ook content over zijn optreden in Hulst. “Mijn start was niet super, maar ik kon me er daarna wel goed tussen gooien. Ik heb mijn eigen tempo gepakt en een constante wedstrijd gereden. Ik werd twintigste.”
Noah Vreeswijk streed bij de junioren in Zeeland lang voor het podium mee. “Ik had een kopstart en kon daarna twee ronden het tempo bepalen. Op de klim naar boven kwam ik op een gegeven moment op een gaatje te zitten en ook in de finishstraat moest ik een gat laten vallen. Maar ik ben tevreden vierde.”
Laura van der Zwaan trad bij de vrouwen aan. “Een zwaar rondje met veel publiek. Ik had echter geen fijne start vandaag. Ik zat wat opgesloten en inhalen was lastig in het eerste gedeelte. Het was ook even wennen aan de warmte, maar na een ronde kwam ik in een lekker ritme. Zo ben ik naar de 29e plaats gereden.”