Kamp is tweede in Lille

Ryan Kamp scoorde vandaag alweer een podiumplaats. De Nederlands kampioen bij de junioren moest in Lille alleen Niels Vandeputte voor laten gaan. “Ik had een goede start en ging als tweede de eerste bocht in. Daarna probeerde ik door te blijven fietsen in het zand, maar daar verloor ik veel plekken mee. In het begin had ik wat mindere benen. Maar door mijn eigen tempo te rijden, keerde het goede gevoel terug en kon ik naar de tweede plek toerijden. Daar ben ik super blij en tevreden mee. Nu gaat de focus op de Superprestige.”

Bart Artz werd in dezelfde wedstrijd twaalfde. “Ik had een goede start, maar ik viel twee keer, waardoor ik enkele plaatsen verdween. Ik kon echter wel bij de grote groep blijven. Het tempo lag uiteindelijk net te hoog, maar ik kon goed stand houden in een tweede groep.”

Koen van Helvoirt reed bij de beloften, waar hij helemaal achteraan moest starten. “In de eerste twee ronden heb ik veel gegeven om op te kunnen schuiven. Toen ik haalde ik veel renners in. Ik ben vervolgens op mijn eigen tempo doorgereden. Ik was tevreden met de uiteindelijke 38e stek in een sterk internationaal veld.”

Inge van der Heijden eindigde als elfde net buiten de top 10 bij de elite-vrouwen. “Ik had geen supergoede start, maar kon wel rustig opschuiven. Ik voelde me niet eens heel sterk, maar ben zeker niet ontevreden met de uitslag.”