Inge van der Heijden verruilt ZZPR.nl voor Waowdeals

Nederlands kampioene veldrijden bij de beloften-vrouwen Inge van der Heijden verruilt na het einde van dit crossseizoen het opleidingsteam ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies voor het UCI-vrouwenteam Waowdeals Pro Cycling.

De 18-jarige renster uit het Brabantse Schaijk zal zich ook in haar nieuwe team voornamelijk op het veldrijden richten en kwam een overeenkomst voor drie seizoenen overeen met haar nieuwe werkgever. “Om goed voor de dag te komen in het cyclo-crossen wordt het steeds belangrijker om in de zomer een goede basis te leggen op de weg. Die kans krijg ik bij Waowdeals Pro Cycling. De ploeg heeft bovendien veel ervaring met veldrijdsters binnen de eigen gelederen. Ik hoop van de professionele omkadering en van ervaren rensters als Marianne Vos veel op te steken.”

Van der Heijden kijkt met plezier terug op de afgelopen vier seizoenen waarin ze uitkwam voor de formatie ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. “Ik heb altijd met een goed gevoel deel uitgemaakt van dit team. We zijn de afgelopen winters echt een grote crossfamilie gebleken. Ik heb in die vier jaar veel geleerd dankzij de investeringen van de sponsors, de bevlogenheid van manager Frank Groenendaal en natuurlijk dankzij het begeleidingsteam, wat altijd voor me klaar heeft gestaan. Ik vind het ook daarom heel mooi dat ik die periode kan afsluiten met een rood-wit-blauwe trui om mijn schouders, wat echt het voorlopige hoogtepunt is van mijn loopbaan als veldrijdster. Met veel plezier rijd ik deze maand – tot de slotwedstrijd in Oostmalle – nog in de kleuren van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. Daarna is het tijd voor een volgende stap. Bij Waowdeals krijg ik de kans me weer verder te ontwikkelen.”

Manager Frank Groenenedaal van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies wenst Van der Heijden veel succes in haar nieuwe team. “Natuurlijk hadden we Inge graag voor ons eigen crossteam behouden. Aan de andere kant is haar transfer het sprekende voorbeeld van hoe ons team functioneert: we helpen jonge renners en rensters een stap verder in hun carrière. Niet voor niets kwamen andere vrouwelijke toppers als Daphny van den Brand, Sophie de Boer en Sanne van Paassen in het verleden al uit in de kleuren van ZZPR.nl.”

Inge van der Heijden