Laura van der Zwaan naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies heeft zich voor het komende veldritseizoen versterkt met Laura van der Zwaan. Als eerstejaars junior-vrouw maakte de 17-jarige Sliedrechtse de afgelopen winter indruk met onder meer een bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap. Team en renster hopen dat Van der Zwaan zich in haar nieuwe omgeving nog verder kan verbeteren.

Van der Zwaan twijfelde geen seconde toen Erwin Rijkers haar namens haar nieuwe team benaderde. “Mij spreekt het aan dat het een jong Nederlands team is en dat men al veel goede resultaten geboekt heeft” zegt ze verwijzend naar onder anderen de nationale titels van Ryan Kamp, Femke Gerritse en Inge van der Heijden afgelopen winter. Zelf kijkt ze ook met een goed gevoel terug op afgelopen winter. “Ik begon het seizoen sterk en heb dat tot aan het NK wel redelijk goed door kunnen trekken. De laatste wedstrijden had ik liever wat beter willen rijden. Maar als eerstejaars junior-vrouw was ik blij met een derde plaats op het NK en een tweede plaats in het algemeen klassement van de topcompetitie.”

De HAVO-scholiere – die dit jaar eindexamen doet – werkt via een beperkt wegprogramma met ambities toe naar het komende veldritseizoen. “Ik hoop tijdens het NK zeker weer op het podium te komen, in de topcompetitiewedstrijden goed te rijden en ik wil in de grotere Belgische klassementscrossen korter zien te eindigen. Ik ben meestal goed op de modderige parcoursen en met slechte weersomstandigheden, maar ik vind een technisch parcours ook erg leuk. Echte lievelingscrossen heb ik niet echt, maar de wedstrijden in België vind ik heel uitdagend en gezellig.”