Renners team laten zich opmerken op MTB en weg

De renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies waren op verschillende fronten actief afgelopen weekeinde.
Zo klom Puck Pieterse op de mountainbike. “Ik had een wedstrijd in Solingen (Duitsland). Ik moest achteraan starten en ging als derde het veld in. Toen het bergop ging, ben ik weg gereden. Dat leverde een eerste plaats op.”
Bart Artz (foto) reed op de weg de Arno Wallaard Memorial voor junioren. “Het waaide niet hard genoeg om er een echte koers van te maken. Daarom heb ik besloten om veel op kop te rijden. Ook in de laatste kilometers reed ik voorop met een hoog tempo. Het leverde een twintigste plek op en een goed gevoel. Geen slechte uitslag na een actieve koers.”
Noah Vreeswijk reed ook mee in de Arno Wallaard Memorial, hij werd zestigste. “Dit was mijn eerste klassieker bij de junioren. Ik heb een paar keer geprobeerd om weg te komen, maar dat lukte niet.”
Femke Gerritse reed de EPZ Omloop van Borsele, een UCI Nations Cup-wedstrijd voor junior-vrouwen. “Vrijdag begonnen we met een tijdrit van veertien kilometer, daarin werd ik twaalfde. De volgende twee dagen werd de koers erg gecontroleerd en veranderde het klassement niet veel meer. Uiteindelijk werd ik dertiende in het klassement en derde in het jongerenklassement” aldus de eerstejaars junior-vrouw.