Maik van der Heijden wint in Geraardsbergen

Maik van der Heijden heeft vandaag de Brico Cross van Geraardsbergen op zijn naam geschreven. De belofte van het aan ons team gelieerde Destil-Parkhotel kende een goede start van zijn seizoen en de wedstrijd. “We konden direct met twee renners wegrijden, maar nadat Jens Dekker viel, kwam ik alleen aan de leiding. Later kwam Timo Kielich aansluiten en kwamen we samen te rijden. Op het laatst sloeg ik nog een kleine kloof zodat ik de zege kon binnenhalen.”

Bart Artz kwam ook voor het eerst bij de beloften uit. “Ik had geen superstart en de eerste ronde was het één lang lint. Ik ben naar de groep gereden die voor de vijftiende plek reed. Door een valpartij heb ik de aansluiting verloren en 21e geworden. Maar ik hield een goed gevoel over aan deze cross.”

Puck Pieterse reed haar laatste MTB-wedstrijd van het seizoen en won deze. “Uiteindelijk won ik ook nog het eindklassement van de 3 Nations Cup. IK kan tevreden terugkijken op afgelopen MTB-seizoen.”

Steijn Willemsen kende wat tegenslag. “Na een goede start ging ik rond de tiende plek het veld in. Dat kon ik een rondje vasthouden, maar toen kreeg ik last van mijn knie. Als gevolg daarvan kon ik weinig kracht zetten en verloor ik veel plaatsen. In de laatste ronde viel ik ook nog eens, waarbij mijn ketting eraf liep en ik nog meer posities prijs gaf.”

Voor Noah Vreeswijk zat het ook tegen. “Ik ging na een goede start als vijfde het veld in. Ik ging te hard door een bocht en kwam ten val. De ketting liep tussen het voorblad, waarna ik als laatste weer het veld in ging.” Uiteindelijk werd hij 27e.