Investeren in jong talent is kracht ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Op het kantoor van Destil in Tilburg werd vandaag de crossformatie ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies gepresenteerd. De ploeg richt zich nadrukkelijk op de opleiding van talent.

Manager Frank Groenendaal wil met zijn team een kweekvijver zijn. “Het is wel eens jammer dat je renners die eenmaal bij de junioren gaan winnen, moet loslaten omdat ze zich kunnen verbeteren. Maar ik steun liever met deze ploeg en deze sponsoren een groot aantal talenten dan één topper, die dan wel of niet een goed seizoen gaat draaien.”

Vorig jaar leverde de ploeg Ryan Kamp en Inge van der Heijden af bij een team met meer budget en mogelijkheden. “Het is wel eens lastig als je gedreven bent, dat je renners moet loslaten. Maar ik ben aan de andere kant ook trots op de ploeg. We zijn een kweekvijver voor renners vanaf vijftien-zestien jaar. We hebben een doorgroei naar Destil-Parkhotel. Maik van der Heijden combineert daar het veldrijden met het rijden op de weg. Hij was al succesvol in Geraardsbergen en dat maakt iedereen bij het team trots. Verder hebben we ook een samenwerking met de WV Schijndel dit jaar. We willen laten zien dat dit team er als opleidingsteam staat. En dat gaat met deze sporters weer lukken.”

De formatie heeft met Hugo Kars, Steijn Willemsen en Noah Vreeswijk drie junioren in huis, Bart Artz en Koen van Helvoirt komen uit bij de beloften, net als Maik van der Heijden. Puck Pieterse, Nederlands kampioene Femke Gerritse en Laura van der Zwaan komen uit bij de junior-vrouwen. Voor Gerritse en Van der Heijden is het behalen van de Nederlandse titel in Huijbergen een groot doel, terwijl de laatste ook hardop droomt van een EK-medaille in Rosmalen. “Op een parcours dat me ligt.” De Europese titelstrijd was de rode draad door de presentatie, veel renners hopen te mogen schitteren in Nederland, in Brabant, in Rosmalen. Verder werd veel de hoop uitgesproken wereldbekers te mogen rijden.

En Groenendaal gaf aan dat men altijd mag bellen voor samenwerking met een pro continentaal team. “Als mensen ons potentieel zien, kan ik me voorstellen dat dit best interessant kan zijn.”

Foto: ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies