Maik van der Heijden zet punt achter veldritloopbaan

Maik van der Heijden (23) heeft besloten een punt achter zijn veldritloopbaan te zetten. De inwoner van het Brabantse Schaijk rijdt in Brussel en Oostmalle zijn laatste twee wedstrijden voor Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies, de ploeg waar hij het grootste deel van zijn veldritcampagne voor uit kwam. Van der Heijden is tot zijn besluit gekomen omdat in zijn ogen de investeringen in de sport niet meer in verhouding zijn met de resultaten.

‘’Ik heb na een succesvolle periode bij de beloften de afgelopen twee seizoenen tevergeefs geprobeerd de aansluiting met de top bij de elite proberen te maken. Dat is helaas niet gelukt ondanks de tijd en energie die ik er in gestoken heb. Het is daarom nu tijd geworden om me op mijn maatschappelijke carrière te richten. Ik ga aan het werk voor het stucadoorbedrijf van mijn familie.’’

Van der Heijden kijkt met plezier terug op zijn loopbaan, waarin hij ook nog actief was voor het Rabobank Development Team. ‘’Mijn zeges in Oostmalle en Geraardsbergen, een podiumplek in de wereldbekercross van Heusden-Zolder en een tweede plek op het Nederlands Kampioenschap voor de beloften, springen er voor mij uit. De afgelopen seizoenen kon ik bij de elite niet aanhaken bij die resultaten, maar ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als veldrijder. Op mijn prestaties, maar op de belevenissen en de vriendschappen ook. Ik wil het team – en in het bijzonder manager Frank Groenendaal – bedanken voor de ondersteuning en de prettige tijd die ik bij de ploeg heb mogen beleven. Na Oostmalle is het voor mij als wedstrijdrijder gedaan, maar ik zal zeker nog regelmatig op een fiets zitten.”