Matt Roijackers en Koen Sonnemans naar ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team

Koen Sonnemans (15) en de 16-jarige Matt Roijackers zullen vanaf het komende veldritseizoen uitkomen voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Daarmee is de selectie van de ploeg van Frank Groenendaal rond.

Sonnemans (links op de foto) en Roijackers  (rechts) zijn beiden tweedejaars nieuweling en zijn ploeggenoten bij Development Team Brabant, een samenwerking tussen meerdere Brabantse verenigingen. Sonnemans heeft R&TC Buitenlust (Helmond) als thuisbasis, Roijackers is lid van TWC De Kempen uit Valkenswaard. En vanaf komende winter crossen ze minimaal twee seizoenen voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team.

Sonnemans is verrast en blij
Sonnemans, wiens oudere zus Sara ook bij de ploeg van teambaas Frank Groenendaal rijdt, was blij en verrast toen hij benaderd werd door zijn nieuwe ploeg. ‘Ik heb niet eens zo’n  goede crosswinter achter de rug’, vertelt de 15-jarige renner uit Someren. ‘Dus het was best een verrassing dat ik gevraagd werd. Maar ik ben er heel blij mee.’

Wanneer het veldritseizoen begint, is Sonnemans geen nieuweling meer, maar eerstejaars junior. ‘Dat lijkt me een flinke stap, ik weet nog niet echt wat ik daarvan kan verwachten. Maar ik weet dat ik bij deze ploeg goed begeleid word en ik hoop veel van mijn teamgenoten te leren. En ik ben niet de enige junior. Matt en Cas Timmersmans zijn ook eerstejaars en Michiel Mouris wordt tweedejaars junior. Dat is een mooi clubje. Ik hoop mooie stappen te maken. Het zou mooi zijn als ik komende winter in de buurt kan komen van de Nederlandse selectie.’

Roijackers mikt op WK 2026
Ook Roijackers, in categorie 7 nog tweede op het NK, heeft geen topwinter achter de rug. Het lijf werkte niet mee. Maar de inmiddels weer fitte coureur uit Luyksgestel heeft dit wegseizoen alweer wat mooie overwinningen geboekt. Dus hij zat al in een lekkere flow en toen kwam ook nog het berichtje van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Of hij wilde komen praten. ‘Dat wilde ik natuurlijk wel’, zegt Roijackers enthousiast. ‘Dit is een geweldige ploeg voor ambitieuze veldrijders. Ik ben echt heel blij dat ik voor dit team mag gaan rijden.’

‘Mijn doel? In 2026 is het WK in Hulst. Ik ben dan tweedejaars junior en ik zou daar heel graag bij willen zijn. Ik heb nu al twee keer in Hulst gereden en ik vind dat parcours rondom de vesting echt mooi. En het ligt me ook goed. Dus ik hoop me de komende jaren in de Nederlandse ploeg te kunnen rijden.’

Team compleet
Met het aantrekken van Sonnemans en Roijackers is de ploeg helemaal compleet. Het team bestaat uit: 

* Michiel Mouris
* Matt Roijackers
* Koen Sonnemans
* Cas Timmermans
* Larissa Hartog
* Isa Nomden
* Sara Sonnemans
* Floris Haverdings
* Danny van Lierop