Nederlands kampioen Cas Timmermans naar ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team

Cas Timmermans verdedigt de komende twee veldritseizoenen de kleuren van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team. De 16-jarige cyclocrosser en mountainbiker werd onlangs Nederlands kampioen veldrijden bij de Nieuwelingen. 

Timmermans is in het cyclocrossen en mountainbiken al jaren van voren te vinden. In jeugdcategorie 4 en 5 werd hij Nederlands kampioen veldrijden en in categorie 6 was hij de beste op het NK mountainbiken. En onlangs veroverde hij dus zijn 4de rood-wit-blauwe trui. 

De Gelderlander blijft het MTB’en en veldrijden zo lang als het kan combineren. Het mountainbikeseizoen rijdt hij voor zijn huidige ploeg Bar End Ghost MTB-team. Vanaf september zal hij in het veld uitkomen voor ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team. 

De VWO-scholier uit Wageningen heeft een tweejarige overeenkomst getekend, wat betekent dat hij zijn hele juniorenperiode voor de opleidingsploeg van teambaas Frank Groenendaal zal rijden.

‘Ik ben er heel blij mee’, vertelt Timmermans. ‘Afgelopen winter reed ik nog gewoon voor mijn club, nu kom ik bij een hele mooie ploeg terecht. Ik heb er veel zin in en hoop hier weer stappen vooruit te maken.’

Concrete doelstellingen voor het volgende veldritseizoen heeft Timmermans nog niet. ‘Vanaf het najaar word ik eerstejaars Junior. Ik wil vooral veel leren van mijn ploeggenoten en mooie, grote wedstrijden rijden. En natuurlijk ga ik mijn best doen om goede uitslagen te rijden.  Michiel Mouris heeft dit jaar al laten zien dat dat kan als eerstejaars. Maar eerst richt ik me op het mountainbiken. Ik wil dit jaar goed zijn in de 3 Nations Cup, op het NK en EK. Daarna gaat de focus weer helemaal op het crossen.’

Opleidingsploeg
Frank Groenendaal geeft met zijn ploeg al jaren talentvolle veldrijders de kans zich te ontwikkelen en in de kijker te rijden bij de grote profteams. Onder andere Ryan Kamp, Puck Pieterse en Inge van der Heijden komen bij de ploeg van Groenendaal vandaan. En een jaar geleden maakte junior Guus van den Eijnden nog de stap naar een Belgisch topteam.