Mooie medailleoogst bij NK Streetrace en DK’s op de weg

De renners en rensters van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies waren succesvol op het NK Streetrace en de verschillende districtskampioenschappen op de weg.
Puck Pieterse won voor het tweede jaar op rij de nationale titel bij de vrouwen op de streetrace. “Na een ronde reed ik weg en zo kon ik een voorsprong uitbouwen tot ongeveer 50 seconden.”
Femke Gerritse won de districstitel op de weg. “In Mierlo startten we samen met de nieuweling-meisjes. Halverwege ben ik met zes andere junior-vrouwen weg gereden. We sloegen al snel een groot gat. De samenwerking verliep niet soepel, maar we bleven weg. Uiteindelijk ben ik op anderhalve kilometer van het einde bij de anderen weg gereden. Ik hield het vol en dus won ik.”
Hugo Kars won de districtstitel bij de nieuwelingen in district midden.”Ik won de eindsprint. In de vierde ronde was er een valpartij, die ik gelukkig kon ontwijken. Ik heb nog een aantal keren geprobeerd weg te rijden, maar er zaten enkele anderen direct op mijn wiel. Ik ging als vierde door de bocht en won de sprint.”
Bodi del Gross was in Gieten de tweede junior bij het district noord. “”We hebben direct alles op de kant getrokken en zo reden we met zeven weg. Na half koers ben ik samen met een ander weg gereden en uiteindelijk ben ik in de sprint op waarde geklopt.”

Maik van der Heijden reed de Omloop der Kempen zondag. Hij werd 36e. “Eerst was er een kopgroep van twintig weg, waar we met het peloton naar toe wisten te rijden. Later reden er opnieuw enkele coureurs weg en werd er in mijn groep gesprint om de tiende plek.”
Noah Vreeswijk werd zeventiende in zijn districtskampioenschap in Mierlo. “Ik zat eerst mee met een kopgroep, maar voelde me niet fit genoeg om dat vol te houden. Ik heb me terug laten zakken naar het peloton. In de laatste ronde trok ik nog eens door, kwam ik in een groep van tien terecht en won ik de sprint voor de zeventiende plek.”
Koen van Helvoirt was zondag 18e in Lieshout. Een dag later reed hij het districtskampioenschap in Woensdrecht. “Er werd vanaf kilometer één gruwelijk hard gereden. Halverwege ben ik met een groepje weg gereden in de jacht op een kopgroep. Er sloten nog meer renners aan en ik eindigde in deze groep. Ik ben super tevreden over deze wedstrijd.”