Overwinningen en korte klasseringen in wegwedstrijden

Opnieuw een succesvol weekend voor de talenten van het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team.
Zo won Bodi del Grosso – onlangs ook al succesvol in Polen – in Kampen de Flevotour voor junioren. “Na veertig kilometer was ik al een keer weg met een groepje van vijftien. Alleen was het jammer dat deze groep al snel werd terug gepakt. Na 95 kilometer sprongen vier renners weg en daar ben ik met een groepje naar toe gereden. In de laatste vijf kilometer kwamen nog eens tien man aansluiten. Ik demarreerde in de laatste kilometer en won zo solo.”
Hugo Kars was in de Tour de Himmelfahrt in Denemarken ritwinnaar in de vierde etappe.
In de Marianne Vos Classic bewees Puck Pieterse – de afgelopen weken zo succesvol op de mountainbike – van alle markten thuis te zijn. Ze eindigde in de Marianne Vos Classic voor nieuweling-meisjes (een wedstrijd uit het Healthy Ageing Tour-klassement) als derde.
Eenzelfde klassering was er voor Femke Gerritse bij de junior-vrouwen in de Ronde van Uden. “Op een nat en klein rondje zat ik telkens goed voorin en wist ik derde te worden. De dag ervoor werd ik in de Marianne Vos Classic door een val gehinderd voor de sprint. Uit stilstand nog naar een veertiende plek gereden, maar daar had meer ingezeten.”
Koen van Helvoirt werd bij de beloften vijfde in Uden. “Ik reed bijna de gehele wedstrijd bij de eerste tien en heb actief mee gekoerst. Uiteindelijk waren er twee renners weg en sprintte ik mee voor de derde plaats. Ik zat goed gepositioneerd en behaalde een vijfde plek. Ik ben super tevreden over mijn wedstrijd.”
Noah Vreeswijk reed de Flevotour. “Ik moest achteraan starten, maar kon snel naar voren rijden. De eerste vlucht van de dag miste ik, maar bij de tweede ontsnapping, kon ik oversteken. Later speelde de kramp op en heb ik rustig uitgereden en veertigste geworden.”
Bart Artz was ook in Kampen present. “Ik zat mee met de eerste ontsnapping met alle sterke renners, maar he draaide niet. De tweede ontsnapping miste ik. Ik ben te afwachtend geweest en dertigste geworden. Ik ben niet tevreden met de uitslag maar ga toch met een goed gevoel richting de Driedaagse van Axel.”
Maik van der Heijden reed zaterdag de Ronde van Overijssel.”Door het hoge tempo in de finale heb ik niet uit kunnen rijden. Een dag later in Uden heb ik veel aangevallen. Door materiaalpech getroffen, maar toch nog met drie man weg kunnen rijden. Helaas werden we terug gepakt. Toen was ik aardig leeg na een pittig weekeinde en werd ik negentiende.”