Nationale MTB-titel voor Joost Brinkman

Joost Brinkman reed vandaag naar de nationale titel bij de junioren op het NK Mountainbike in Sittard. “Ik had niet de beste start en ging rond de tiende plek het veld in. Maar ik kon gelijk goed opschuiven en kwam direct bij de eerste groep van vijf terecht. Ik kon steeds alle aanvallen pareren en na de laatste keer de grote klim bleef ik met Thom Schellekens over. Vervolgens heb ik hem op het vlakke door de binnenbocht ingehaald en ben ik bij het opdraaien van de finishstraat gelijk van kop af de sprint aangegaan. Die won ik met vier fietslengten voorsprong. De benen waren geweldig en volgend jaar rijd ik het gehele jaar in het rood-wit-blauw.”

Ook David Haverdings kan terug kijken op een goed NK MTB. Hij reed zondag bij de nieuwelingen.”Het doel was om een goede wedstrijd te rijden en er een goed gevoel aan over te houden. Ik was matig weg maar kon vrij snel naar voren rijden. Later reed ik weg uit een groepje van drie achter de koploper.In de laatste ronde kwam ik nog op tien seconden van hem, maar ik reed toen lek. Ik heb bijna een hele ronde op de velg gereden ik had meer dan twee minuten op de derde. Uiteindelijk heb ik een nieuwe wiel gekregen en de ronde uit gereden: zo werd ik tweede. Ik had dit nooit verwacht. Wel jammer van die lekke band, want ik had het gevoel dat de winst er in zat. Op naar het cross seizoen nog twee weekjes wachten en dan gaan we los in Gieten.”

Isa Nomden kwam op de weg in actie. “Ik heb vandaag de omloop van Noordwest Overijssel gereden. Ik ben best wel tevreden over de wedstrijd. Ik kon makkelijk met het peloton meerijden. Aan het begin van de wedstrijd zat ik wat ver van achteren, maar op de helft van de wedstrijd kon ik mij wat meer van voren laten zien. Ik ben nog even mee geweest met een aanval, maar we werden snel weer teruggepakt. Ik heb besloten om geen risico’s te nemen en ik heb niet mee gesprint. Het werd een vijftiende plek bij de junior-vrouwen voor mij.”

In Lokeren werd in het veld gereden. Stan Godrie: “Ik had een offday. Er zat geen power achter. Ik kon nog redelijk starten maar dan werd ik voorbij gereden. Uiteindelijk werd ik uit de wedstrijd genomen omdat ik teveel achterstand had. Ik ben teleurgesteld over mijn start, maar ik blijf hopen op en werken aan een beter vervolg.” Maik van der Heijden kwam wel in de uitslag terecht. “Het was mijn eerste veldrit van de winter, maar het werd direct weer een echte cross. Door de vele regen was het veel sporen rijden. Ik had een hele goede start rond plek zeventien.. Meteen daarna had ik helaas mijn ketting eraf en daardoor ben ik veel plekken verloren. Vervogens iets te snel willen opschuiven wat geen nut had. Daarna een goed ritme kunnen vinden en op een 23ste plek gefinisht.”