Renners tonen zich in topveld van Gieten

Vandaag stond de veldrit van Gieten op het programma. De eerste grote afspraak van het jaar voor de veldrijders en ook de eerste internationale cross in Nederland deze winter. Een mooie kans voor de sporters van het Orange Babies Cycling Team om zich te tonen en dat deden ze ook. Jordi van Heijst reisde naar Zweden voor een dubbele crossafspraak.
Het merendeel reed echter in Gieten. Bij de vrouwen reed juniore Leonie Bentveld goed mee in haar eerste topwedstrijd. “Ik heb vandaag op een modderig en zwaar parcours gereden in Gieten. Een slechte start maakte de wedstrijd nog veel zwaarder. Het duurde even voordat ik in mijn ritme kon komen maar al snel kon ik aan de inhaalrace beginnen. Wat resulteerde in een 21ste plek (en 2e junior). Het kon beter, maar op naar volgende week. dan rijd ik een cross in Beringen .”
Isa Nomden reed ook in deze veldrit. “Het was een heel zware wedstrijd. De eerste drie rondes kwam ik niet lekker in mijn ritme, maar de laatste twee rondes heb ik een goede inhaalrace gereden. Ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden.”
Stan Godrie was niet tevreden over zijn mannenwedstrijd. “Ik had vandaag in Gieten een goede start, maar heb mezelf toen weg laten drukken. Ik kwam na drie ronden terug in mijn ritme. Toen kon ik weer plaatsen goed maken, tot ik voor plek 23 reed. Maar toen in de laatste rondje heb ik een fout gemaakt waardoor ik terugviel naar plek 30. Wat jammer was, ik ben er niet zo tevreden mee.” Hugo Kars reed als eerstejaars belofte ook rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg: “Ik had een goede start. Er was voor mij wel wat geklooi maar daar had ik geen last van. Door dat gedoe zaten er een aantal snelle mannen achter me. In de eerste ronden  ben ik als 31e doorgekomen toen nog ingehaald door de snelle renners achter mij en heb ik zelf ook een renner ingehaald: uiteindelijk 33e.”
Maik van der Heijden: “Een goede start voor mij in Gieten vanaf de vierde rij. Ik heb me goed kunnen handhaven en bijna de gehele wedstrijd alleen gereden. Ik heb een goed ritme kunnen vinden op het lastige zware parcours en was blij met hoe het ging vandaag. Nu hopen dat de parcoursen sneller gaan worden.”
Bart Artz nam ook het vertrek. “Ik had een prima start, maar in de eerste bocht zat iemand vast in het hek waardoor ik even stil stond. Daarna heb ik nog wat plekken goed gemaakt. Maar ik ben snel mijn eigen tempo gaan rijden, want op zo’n parcours als vandaag komt iedereen toch wel op zijn plek terecht. Sommige stroken gingen niet zoals ik wilde, waardoor ik wat tijd verloor. En die tijd is moeilijk goed te maken. Jammer dus. Niet echt tevreden, gelukkig komen er nog wedstrijden aan waarin ik mezelf kan verbeteren. Uiteindelijk ben ik 41e geworden” Noah Vreeswijk tenslotte reed ook in Drenthe. “Ik wist nog niet waar ik stond. In de eerste ronde kwam ik goed mee, maar in de tweede ronde reed ik lek na de materiaalpost. Dat betekende een heel stuk lopen. Daarna nog gewisseld en nog even flink kunnen rijden.”
Jordi van Heijst reed dan weer in Zweden. “Met als doel UCI-punten halen, ook omdat er voor ons verder niets was in Nederland of België. Zo kon ik toch wat wedstrijdritme opdoen. Dag 1 had ik een heel goede start  en reed ik vanaf de vierde rij naar de vijfde plek in de eerste ronde, alleen mijn stuur was achter het touw gekomen en kon niet meer terug. Daardoor hard onderuit gegaan en op mijn rug terecht gekomen. Daarvan even moeten bijkomen en ongeveer als twintigste verder. Halverwege de wedstrijd ook nog lek gereden, uiteindelijk werd het een tiende plek.
Dag 2 was op het precies hetzelfde rondje, alleen was het wel een stuk modderig door de regen van de avond en nacht voordien. Het werd dus een zwaardere wedstrijd en ik nog wel wat last van mijn schouder/arm en van mijn nek door de val van gisteren. Ik had een redelijke start en heb daarna steeds een beetje op kunnen schuiven tot de zevende plek en daar helaas blijven haken. Dus als zevende gefinisht.”