Nomden toont zich tussen elite in Frankrijk

Een nieuw crossweekend voor het team. Isa Nomden wist in Loisirs Jablines-Annet in Frankrijk een nette uitslag te rijden tussen de elite-vrouwen. ”Het was echt een super goed georganiseerde cross en er was echt een fijn crosssfeertje. Het was een rondje waar alles inzat: grasstroken, draaien en keren, zand en gravel. Tijdens het opstellen werd ik niet genoemd, dus moest ik achteraan starten. Daar heb ik mij niet zo druk om gemaakt en het enige wat ik dacht was ‘dat wordt dan een inhaalrace’. Ik had een super eerste ronde en reed na één doorkomst op plek twaalf. In de tweede ronde kon ik nog twee rensters inhalen. Met nog een ronde te gaan werd het spannend voor mijn top 10-plek, want de renster achter me kwam erg snel dichterbij. Ik heb nog een strijd met haar gehad en uiteindelijk ben ik tiende geworden. Ik ben erg blij met mijn wedstrijd.”
Stan Godrie reed eveneens in Frankrijk. ”Ik stond op de tweede rij en kon een goede start maken. Het was wat aftasten en positie verdedigen maar na twee ronden kwam er ruimte. Ik reed van plek twaalf naar acht met een groepje op kleine afstand van een groepje voor plek twee. Met twee Fransen ons wel goed weten terug vechten in de wedstrijd en met twee rondes te gaan sloten we aan bij de groep voor plek twee. Het was heel warm maar gelukkig had ik nog een goede laatste ronde. Ik zat met nog een halve ronde te gaan op plek vier net achter de twee Belgen voor het podium maar ik maakte een schuiver in een bocht over gravel weer het gras op. De stenen waren losser komen te liggen in de wedstrijd en daar ging een super notering. Ik krabbelde snel weer overeind en reed nog van plek zeven naar een zesde plaats. Dik tevreden en blij met het gevoel in de wedstrijd en dat ik mijn eerste UCI-punten weer gescoord heb.”
Danny van Lierop reed dan weer de Ethias Cross in Beringen. ”In de verkenning was ik gevallen, maar gelukkig had ik niet echt met fysieke ongemakken te maken. Tijdens de cross draaide het niet echt goed. Uiteindelijk heb ik er wel het beste van gemaakt en zo werd ik twintigste.”